Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze wspomaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem dzisiaj dziwny problem.

Przy wolniejszej jeździe i mocnym skręcie (coś jak jazda po rondzie) czuć jakby wspomaganie raz działało, a raz nie.

Uczucie jakby coś luźne było. Takie mini przeskoki.

Nie wiem jak to dokładniej opisać.

Sprawdziłem wszystkie śruby, zbieżność ustawiłem i dalej tak jest.

Pompa, przekładnia?

Czy jeszcze coś innego?

Opublikowano

słychać zgrzytanie z pompy jak skręcisz kołami na maxa w lewą lub prawą stronę , płynu nie ubyło ?

---------- Post dopisany at 18:54 ---------- Poprzedni post napisany at 18:52 ----------

i jeszcze jedno jaki magiel u ciebie siedzi , zwykły czy ten ze "wspomaganiem elektrycznym"

Opublikowano
  • Autor

Zwykły magiel, który swoja drogą zmieniałem 2 lata temu. Używka, bo używka,ale do Bart-S w super stanie.

Pompę też zmieniałem rok temu na używkę.

Płynu nie ubywa. Nie ma opiłków, nie pieni się, nie zgrzyta, nie piszczy...

Opublikowano

kiedy to się dzieje , od razu jak odpalasz samochód i ruszasz czy dopiero po przejechaniu dłuższego odcinka

Opublikowano
  • Autor

Od razu.

Na zimówkach już zauważyłem delikatnie takie objawy.

Miałem wybite drążki kierownicze i myślałem, że to jest ich wina.

Po wymianie i założeniu letnich 18 jest jeszcze gorzej.

Opublikowano

a jaki płyn masz zalany, czerwony czy zielony

proponuje wymienić płyn w układzie wspomagania , co do problemu to możliwe że po odpaleniu płyn jest zimny i gęsty i dlatego wspomaganie działa a po pewnym czasie sie nagrzewa i robi sie żadszy i dletego wspomaganie ciężej działa , jeśli wymiana płynu nie pomoże to możliwe żę trzeba bedzie wymienić pompe bo sam pisałeś że zakładałeś używkę

miałem kiedyś podobny problem w mojej starej A4 żeby ukryć wadliwą pompę do układu ktoś zalał czerwonego płynu a on jest gęściejszy i wspomaganie ładnie działało tylko że magiel juz był styrany i przepuszczał płyn , po wymianie magla i po zalaniu ori zielonego żadszego płynu zaczeło ciężko pracować i pompa zaczeła głośniej pracować i trzeba wymienić tez pompę

Opublikowano
  • Autor

Płyn jest odpowiedni na bank.

Jak jutro znajda czas w AZ to wleci druga pompa.

Opublikowano

stawiam na pompe,w pełgełcie miałem niedawno to samo,w trakcie skręcania kierownica jakby co chwile odbijała,wymiana pompy i po problemie.

Opublikowano
  • Autor

No oby to była "tylko" pompa.

---------- Post dopisany at 20:19 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ----------

Dokładnie to takie jakby odbijanie kierownicy.

Uczucie jakbym miał koła ósemki.

Opublikowano
No oby to była "tylko" pompa.

---------- Post dopisany at 20:19 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ----------

Dokładnie to takie jakby odbijanie kierownicy.

Uczucie jakbym miał koła ósemki.

pompa bankowo

Ps.ale w głebi wiesz,że na pompie sie nie skończy:decayed:..........standardowo,2tysie nie twoje:grin:

Opublikowano

Czujesz to na kierownicy czy samochód Ci dziwnie się prowadzi podczas skrętu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czuje na kierownicy.

---------- Post dopisany 24-05-2013 at 13:23 ---------- Poprzedni post napisany 09-05-2013 at 21:18 ----------

Wymiana pompy nic nie dala.

Opublikowano

mam to samo u siebie najpierw zalany ył płyn niewiadomego pochodzenia,wymieniłem na ori zielony co poskutkowało utratą wspomagania i zgrzytaniem kierownicy. Wymiana płynu na przekładniowy i wspomaganie wróciło do normy a skoki kierownicy o czym piszesz też mam najbardziej odczuwalne podczas jazdy po rondzie jak z tym sobie poradzić??

Opublikowano

no to panowie wszystko wskazuje na to że chyba czeka was wymiana magla :whistling:

Opublikowano
no to panowie wszystko wskazuje na to że chyba czeka was wymiana magla :whistling:

też mi się tak wydaje ale bałem się napisać,chociaż ja mam b5 to może trochę taniej objadę

Opublikowano

U mnie podobny problem, ale nie do końca.. Jak jest jeszcze płyn zimny to wspomaganie działa cicho i lekko, jak się natomiast pojeździ to zaczyna lekko buczeć i ciężej zaczyna to wszystko pracować.. Niby może być to pompa, ale magiel też jest kieposki bo z jednej strony jest luz poprzeczny i puka..

• 5 tygodni później...
Opublikowano

wymiana moglownicy pomogła?

Opublikowano
  • Autor
wymiana moglownicy pomogła?

Odpowiem po odbiorze auta ze swapa silnika.Pod koniec lipca.