Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężko wchodzący bieg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem autko odpalone, stoje w miejscu i czasem cieżko jest wrzucić bieg tzn trzeba użyć dużo siły żeby weszła jedynka lub wsteczny, jak tylko autko zaczyna się toczyć na luzie to biegi wchodzą idealnie. Jak dodam gazu na 2000 obr. i w tym czasie wbijam to tez jest dobrze. Jak już ruszę to później 2,3,4,5 wchodzą jak w masełko. Jak zgaszę silnik to wszystkie wchodzą jak w masełko. Od czego zacząć ?? poduszki? sprzęgło?

Z góry dzięki za podpowiedzi

Opublikowano

Poduszki,sprzęgło docisk już jest słaby i poduszki ewentualnie olej w skrzyni biegów auto z 95r pewnie nikt nie wymianiał go do nowości...

Opublikowano
  • Autor

Olej według mnie raczej jest dobry. Kupiłem to autko w styczniu i chodziło idealnie nawet w duże mrozy, podobno jak olej jest stary to gęstnieje i ciężko wchodzą biegi zanim się rozgrzeje, a tu było malinka. Zastanawia mnie bardzo to ze jak autko się ruszy lub jak się doda gazu to wtedy wchodzą idealnie.

Opublikowano

Temat wałkowany wielokrotnie na forum, słabo rozłanczające sprzęgło czyli wymiana,

Opublikowano
  • Autor

oj kurcze to troszke zaboli. A jakiej firmy sprzęgła byście polecili, mam zamiar tym autkiem jeszcze pare lat pojezdzić

Opublikowano

Tylko LUK

Opublikowano
  • Autor

w sumie tak patrze po aukcjach to jest tylko 100 zl droższe od sachsa. Ogólnie nie ma tragedii z cena, mam tylko nadzieje ze po wymianie biegi będą wchodzić jak w maselko.

Opublikowano

Będzie kox tylko po jakichś 70kkm znów sprzęgło zacznie brac na samej górze. Niestety te sprzęty tak mają.

Opublikowano
  • Autor

a dlaczego tak maja??

Opublikowano

Nie wiem ale to znany problem grupy vag. Dłużej sprzęgło pracuje jak potrzeba jak wymienisz z dwumasą. Ja wymieniłem tylko tarcze, docisk i łożysko zamach został stary.

Proponuje wziąć u jakiego sprawdzonego sprzedawcy te sprzęgło bo te z allegro bardzo podejrzane są i nawet mają takie mutacje jak sprężyny amortyzujące w tarczy do sprzęgła z dwumasem. Dużo podróbek sie trafia.

Opublikowano
  • Autor

ja mam tu u siebie dobre układy w hurtowniach, także allegro odpada , tylko orientacyjnie ceny sprawdzałem, a wiesz moze jak ocenic stan dwumasy??

Opublikowano

Na allegro masz dużo filmików na ten temat bo z opowieści to trudno będzie zrobić to obiektywnie.

Opublikowano
  • Autor

a ten wysprzeglik co jest na gorze skrzyni? to wlasnie mi to kolega mowi ze to moze byc jego wina. co o tym sadzisz?

Opublikowano

Wysprzęglik to raczej można tylko odpowietrzyć, żeby doszedł do niego świeży płyn. U mnie jak jest stary pły hamulcowy to trochę trzeszczy podczas wciskania pedału sprzęgła a samochód ma niespoełna 400kkm

Opublikowano
  • Autor

jutro jeszcze sprawdze poduchy, i jak będą okej to jadę po sprzęgło, bo jakos mi to spokoju nie daje.