Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nawigacja w zegarach BNS 4.2 + PL MENU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laser może być brudny lub wypalony dlatego nie radzi sobie z odczytem nagrywanych płyt.

Próbuj nagrać na starszym,stacjonarnym kompie.

Opublikowano

Włóż z powrotem płytę ze spolszczeniem i czekaj do skutku.
Nawet 20 minut.
Póki nie skończy, żadna inna płyta nie zadziała.
Oczywiście stacyjka cały czas ON

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

9 godzin temu, Fido napisał:

Laser może być brudny lub wypalony dlatego nie radzi sobie z odczytem nagrywanych płyt.

Próbuj nagrać na starszym,stacjonarnym kompie.

Starszego stacjonarnego raczej już nie uraczę w dobie laptopów :) Laser raczej działa bo wcześniej czytał mapę z nagranej płyty a po próbie spolszczenia język zmienił się z domyślnego niemieckiego na angielski i tej płyty z mapą która wcześniej nie działała też już nie czyta

4 godziny temu, GreGoriO napisał:

Włóż z powrotem płytę ze spolszczeniem i czekaj do skutku.
Nawet 20 minut.
Póki nie skończy, żadna inna płyta nie zadziała.
Oczywiście stacyjka cały czas ON

Też tak próbowałem ale chyba powinno być tak że po włożeniu płyty i wybraniu opcji "aktualizacji" powinno pokazać obecną wersję softa i wersję z płyty po czym naciskam start. A u mnie nawet nie pokazuje co na płycie tylko "..." naciskam start i zero reakcji. 

Opublikowano

Poczekaj.
Czyli jeszcze nie zaktualizowałeś?
System pozwoli na aktualizację jeśli pomiędzy obecną a nową wersją będzie różnica.
I tak ma pokazać się na ekranie.
Jeśli nie masz wyświetlonej wersji to albo nie widzi płyty np. Z powodu brudnego lasera. Albo jest źle nagrana.
Wtedy moja porada nie ma racji bytu.
Musisz zdobyć PEWNĄ, ORYGINALNĄ, nawet starą mapę, aby wykluczyć winę lasera/napędu.
Jeśli ta twoja DE, jest ori
Dobrze było by sprawdzić w innym czytniku.

Opublikowano

No właśnie jeszcze nie zaktualizowałem i według mnie na 90% winna jest źle nagrana płyta stąd moje zapytanie czy ktoś nie chce odsprzedać już sprawdzonej płyty. Płyta z mapami DE też nagrywana i działała a teraz już nawet jej nie czyta.

Opublikowano

Skoro działała, a teraz nie działa, to zajmij się czytnikiem.. płyty z mapami trzeba dokładnie nagrywać, ta z softem nie ma specjalnych zabezpieczeń. 

Opublikowano

Faktycznie wina czytnika. Wsadziłem płytę czyszczącą do czytnika po czym znowu wsadziłem płytę z softem i odczytało. Jeszcze tylko nagrać mapy i w końcu będzie spełniało swoją funkcje. Dzięki wielkie wszystkim za odzew

Opublikowano

I tak zawiedziesz się na jej funkcjonalności.

Opublikowano

I czytelności.

Opublikowano

Pewnie tak. Ale wychodzę z założenia, że skoro już coś takiego jest w tym aucie, to ma działać, nawet jeżeli nie będę togo używał ;)

Opublikowano

Jak ja kiedyś.

Raz użyłem i do widzenia.:hi:

Opublikowano

Mapy nagrałem i wszystko śmiga. Nie wiem jak z lektorem bo jeszcze nie jechałem w trasę. Zastanawiam się czy będzie słychać lektora jak nie mam fabrycznego radia?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, podłączam się do tematu żeby nie zakładać nowego wątku. Mam Audi A4 B6 Avant z 2002 r. Nawigacja (RNS D? przyciski po obu stronach, podłączone pod zmieniarkę, mini nawigacja między zegarami) ma polskie znaki, ale przy wyszukiwaniu nie pokazuje Warszawy i miasta pokazuje niemieckie. Ma wbity na stałe jakiś adres z miejsca gdzie wcześniej audi jeździło w PL. Fizycznie nie  wyświetla żadnych map. Wydaje mi się, że nie ma aktualnych map. Czy możecie podrzucić info co i skąd mogę pobrać? Na allegro od 50 zł do 200 zł tylko nawet to końca nie wiem co zrobić. Da się wgrać lektora? Można odbierać TV? A jak ktoś jest z Wawy i pomoże za  butelkę czegoś mocniejszego to chętnie się złapię. Chętnie wysłucham kogoś kto o audi wie więcej niż ja:)

Edytowane przez damianoitaliano

Opublikowano

Mapy na chomikuj najnowsza 2013.
Możesz zastosować odp adapter i będziesz miał tv czy DVD. Wszystko znajdziesz na a4 klub.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

posidam audi a4 b7 (2005) z nawigacja miedzy zegarami. 

Czytalem juz sporo po forach odnosnie spolszenia nawigacji jednak wystepuje u mnie pewien problem. Mianowicie po wejsciu w menu (return+info) -> wybraniu downlod sw -> klikajac start nic sie nie dzieje. Przy komunikacie sw cd wyswietlaja sie tylko "..." 

Czy problem jest ze zle nagrana plyta czy moze odtwarzacz plyt (laser) nadaje sie do czyszczenia/wymiany.

ps plik ktory probuje zainstalowac jest raczej sprawdzony poniewaz byl on testowany przez inne osoby z powodzeniem.

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Opublikowano

Spróbuj wyczyścić laser.

Opublikowano

Wyczyść laser. Dokładnie to samo było u mnie. Obstawiałem źle nagraną płytę bo się naczytałem że trzeba nagrywać Clonem itd. Nagrałem nero i to z prędkością x10 i po wyczyszczeniu lasera spolszczenie jak i mapy śmigają aż miło.

Opublikowano

Nikt nigdy nie polecał nagrywania spolszczenia programem Clone.

Polecany jest jedynie do nagrywania map z profilem pod program Clone CD.

A to różnica i trzeba czytać na necie ze zrozumieniem i nie powielać bzdur.

Opublikowano

Mapy jak i spolszczenie nagrywałem przez nero  więc pisanie o clone do map to też powielanie bzdur. Kolega pytał czy czyścić laser czy nie. Moja wypowiedź dążyła do tego żeby wyczyścił laser. Więc mądrzenie się jest zbędne

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

udalo sie ale najpierw trzeba zmienic w navi jezyk na angielski a potem plytka i do roboty dziala meni polskie ja wgrywalem na jezyku niemieckim i d ...pa musi byc jezyk meni angielski ten pierwszy