Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd multitronika 18158 i brak przeniesienia napędu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Sytuacja następująca, wchodzi moja narzeczona do auta, odpala wrzuca D i nic, dodaje gazu i nic auto stoi, wrzuca R to samo i tak dwie próby, żadnych wycieków itp, na liczniku jak i przy lewarku wszystko ok, pokazuje wybrany bieg ale auto stoi. Kolejna trzecia próba i auto normalnie jedzie jak gdyby nigdy nic. Podpiąłem pod kompa i wywaliło błąd 18158 - za niskie napięcie, wykasowałem zrobiłem rundę i nie powraca ten błąd. Dodam, że ostatnio zdejmowałem gałkę i tą chromowaną osłonę przy lewarku - nic więcej nie robiłem co mogło by mieć jakiś związek ze skrzynią. Od momentu kupna auta od styczna żadnych problemów Vag podpinany regularnie i nigdy żadnych błędów czy przygód nie było.

Co o tym myślicie ? Z góry dzięki za pomoc.

Poniżej błąd

Tuesday,28,May,2013,23:11:35:36838

VCDS Version: Release 10.6.2

Data version: 20101123

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Address 02: Auto Trans Labels: 01J-927-156.lbl

Control Module Part Number: 01J 927 156 CP

Component and/or Version: V30 01J 1.8l5VT RdW 2011

Software Coding: 00001

Work Shop Code: WSC 63351

VCID: 7CFCE87400B171FC

1 Fault Found:

18158 - Supply Voltage: too Low

P1750 -- 35-10 - - - Intermittent

---------- Post dopisany 02-06-2013 at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2013 at 11:45 ----------

no nic wygląda na to, że to jakach chwilowa zamułka była, od tamtego czasu nic złego się nie dzieje, miałem okazję osobiście pojeździć autem trochę i wszystko gra, podpiąłem jeszcze dziś pod kompa i błędów żadnych nie ma, tak czy inaczej będę miał to na oku,

gdyby komuś coś przyszło do głowy to pls o wypowiedź

Opublikowano
:hi:

Sytuacja następująca, wchodzi moja narzeczona do auta, odpala wrzuca D i nic, dodaje gazu i nic auto stoi, wrzuca R to samo i tak dwie próby, żadnych wycieków itp, na liczniku jak i przy lewarku wszystko ok, pokazuje wybrany bieg ale auto stoi. Kolejna trzecia próba i auto normalnie jedzie jak gdyby nigdy nic. Podpiąłem pod kompa i wywaliło błąd 18158 - za niskie napięcie, wykasowałem zrobiłem rundę i nie powraca ten błąd. Dodam, że ostatnio zdejmowałem gałkę i tą chromowaną osłonę przy lewarku - nic więcej nie robiłem co mogło by mieć jakiś związek ze skrzynią. Od momentu kupna auta od styczna żadnych problemów Vag podpinany regularnie i nigdy żadnych błędów czy przygód nie było.

Co o tym myślicie ? Z góry dzięki za pomoc.

Poniżej błąd

Tuesday,28,May,2013,23:11:35:36838

VCDS Version: Release 10.6.2

Data version: 20101123

Address 02: Auto Trans Labels: 01J-927-156.lbl

Control Module Part Number: 01J 927 156 CP

Component and/or Version: V30 01J 1.8l5VT RdW 2011

Software Coding: 00001

Work Shop Code: WSC 63351

VCID: 7CFCE87400B171FC

1 Fault Found:

18158 - Supply Voltage: too Low

P1750 -- 35-10 - - - Intermittent

---------- Post dopisany 02-06-2013 at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2013 at 11:45 ----------

no nic wygląda na to, że to jakach chwilowa zamułka była, od tamtego czasu nic złego się nie dzieje, miałem okazję osobiście pojeździć autem trochę i wszystko gra, podpiąłem jeszcze dziś pod kompa i błędów żadnych nie ma, tak czy inaczej będę miał to na oku,

gdyby komuś coś przyszło do głowy to pls o wypowiedź

Albo źródło zasilania sterownika albo sam sterownik padł (to co zwykle).

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Bart za odpowiedź mógłbyś jednak rozwinąć swą myśl ?

1. Źródło zasilania sterownika - co może być przyczyną, co mogło być tego powodem i skąd to źródło pochodzi ?

2. Sterownik chodzi o sterownik skrzyni ?

jakie działania proponujesz ? czy to, że błąd już nie występuje może świadczyć o jakimś no nie wiem np zwarciu czy coś w tym stylu ?

sorry ale to dla mnie czarna magia :kwasny:

---------- Post dopisany at 18:19 ---------- Poprzedni post napisany at 18:18 ----------

albo jak mogę sprawdzić bardziej szczegółowo za pomocą VAG-a

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dzięki Bart za odpowiedź mógłbyś jednak rozwinąć swą myśl ?

1. Źródło zasilania sterownika - co może być przyczyną, co mogło być tego powodem i skąd to źródło pochodzi ?

2. Sterownik chodzi o sterownik skrzyni ?

jakie działania proponujesz ? czy to, że błąd już nie występuje może świadczyć o jakimś no nie wiem np zwarciu czy coś w tym stylu ?

sorry ale to dla mnie czarna magia :kwasny:

---------- Post dopisany at 18:19 ---------- Poprzedni post napisany at 18:18 ----------

albo jak mogę sprawdzić bardziej szczegółowo za pomocą VAG-a

VAG tutaj nie pomoże. Daleko masz do mnie?