Miszka82 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Sytuacja następująca, wchodzi moja narzeczona do auta, odpala wrzuca D i nic, dodaje gazu i nic auto stoi, wrzuca R to samo i tak dwie próby, żadnych wycieków itp, na liczniku jak i przy lewarku wszystko ok, pokazuje wybrany bieg ale auto stoi. Kolejna trzecia próba i auto normalnie jedzie jak gdyby nigdy nic. Podpiąłem pod kompa i wywaliło błąd 18158 - za niskie napięcie, wykasowałem zrobiłem rundę i nie powraca ten błąd. Dodam, że ostatnio zdejmowałem gałkę i tą chromowaną osłonę przy lewarku - nic więcej nie robiłem co mogło by mieć jakiś związek ze skrzynią. Od momentu kupna auta od styczna żadnych problemów Vag podpinany regularnie i nigdy żadnych błędów czy przygód nie było. Co o tym myślicie ? Z góry dzięki za pomoc. Poniżej błąd Tuesday,28,May,2013,23:11:35:36838 VCDS Version: Release 10.6.2 Data version: 20101123 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Address 02: Auto Trans Labels: 01J-927-156.lbl Control Module Part Number: 01J 927 156 CP Component and/or Version: V30 01J 1.8l5VT RdW 2011 Software Coding: 00001 Work Shop Code: WSC 63351 VCID: 7CFCE87400B171FC 1 Fault Found: 18158 - Supply Voltage: too Low P1750 -- 35-10 - - - Intermittent ---------- Post dopisany 02-06-2013 at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2013 at 11:45 ---------- no nic wygląda na to, że to jakach chwilowa zamułka była, od tamtego czasu nic złego się nie dzieje, miałem okazję osobiście pojeździć autem trochę i wszystko gra, podpiąłem jeszcze dziś pod kompa i błędów żadnych nie ma, tak czy inaczej będę miał to na oku, gdyby komuś coś przyszło do głowy to pls o wypowiedź
Bart-S Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Sytuacja następująca, wchodzi moja narzeczona do auta, odpala wrzuca D i nic, dodaje gazu i nic auto stoi, wrzuca R to samo i tak dwie próby, żadnych wycieków itp, na liczniku jak i przy lewarku wszystko ok, pokazuje wybrany bieg ale auto stoi. Kolejna trzecia próba i auto normalnie jedzie jak gdyby nigdy nic. Podpiąłem pod kompa i wywaliło błąd 18158 - za niskie napięcie, wykasowałem zrobiłem rundę i nie powraca ten błąd. Dodam, że ostatnio zdejmowałem gałkę i tą chromowaną osłonę przy lewarku - nic więcej nie robiłem co mogło by mieć jakiś związek ze skrzynią. Od momentu kupna auta od styczna żadnych problemów Vag podpinany regularnie i nigdy żadnych błędów czy przygód nie było. Co o tym myślicie ? Z góry dzięki za pomoc. Poniżej błąd Tuesday,28,May,2013,23:11:35:36838 VCDS Version: Release 10.6.2 Data version: 20101123 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Address 02: Auto Trans Labels: 01J-927-156.lbl Control Module Part Number: 01J 927 156 CP Component and/or Version: V30 01J 1.8l5VT RdW 2011 Software Coding: 00001 Work Shop Code: WSC 63351 VCID: 7CFCE87400B171FC 1 Fault Found: 18158 - Supply Voltage: too Low P1750 -- 35-10 - - - Intermittent ---------- Post dopisany 02-06-2013 at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2013 at 11:45 ---------- no nic wygląda na to, że to jakach chwilowa zamułka była, od tamtego czasu nic złego się nie dzieje, miałem okazję osobiście pojeździć autem trochę i wszystko gra, podpiąłem jeszcze dziś pod kompa i błędów żadnych nie ma, tak czy inaczej będę miał to na oku, gdyby komuś coś przyszło do głowy to pls o wypowiedź Albo źródło zasilania sterownika albo sam sterownik padł (to co zwykle).
Miszka82 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzięki Bart za odpowiedź mógłbyś jednak rozwinąć swą myśl ? 1. Źródło zasilania sterownika - co może być przyczyną, co mogło być tego powodem i skąd to źródło pochodzi ? 2. Sterownik chodzi o sterownik skrzyni ? jakie działania proponujesz ? czy to, że błąd już nie występuje może świadczyć o jakimś no nie wiem np zwarciu czy coś w tym stylu ? sorry ale to dla mnie czarna magia ---------- Post dopisany at 18:19 ---------- Poprzedni post napisany at 18:18 ---------- albo jak mogę sprawdzić bardziej szczegółowo za pomocą VAG-a
Bart-S Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 Dzięki Bart za odpowiedź mógłbyś jednak rozwinąć swą myśl ?1. Źródło zasilania sterownika - co może być przyczyną, co mogło być tego powodem i skąd to źródło pochodzi ? 2. Sterownik chodzi o sterownik skrzyni ? jakie działania proponujesz ? czy to, że błąd już nie występuje może świadczyć o jakimś no nie wiem np zwarciu czy coś w tym stylu ? sorry ale to dla mnie czarna magia ---------- Post dopisany at 18:19 ---------- Poprzedni post napisany at 18:18 ---------- albo jak mogę sprawdzić bardziej szczegółowo za pomocą VAG-a VAG tutaj nie pomoże. Daleko masz do mnie?
Rekomendowane odpowiedzi