Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rns-e navi plus czy pioneer avicx950

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szykuje sie do kolejnego moda i podczas przegladania www zaczynam miec coraz wiecej watpliwosci. Mam nadzieje ze ktos doradzi

- ktora jednostke lepiej kupic? Mialo buc audi ale cenowo nie odbiega znacznie od pioneera

- nie moge znalezc info na temat bluetooth w rns. Nie tam wbudowanego?

- jak wyglada sprawa sterowania pioneerem z kierownicy wielofunkcyjnej wlaczajac komendy

- jeszcze nie wien czy bede wymienial glosniki a mam standard. W sumie wymieniajac jednostke centralna zal nie wymienic naglosnienia...

Z gory dzieki za porady

Opublikowano

RNS-E nie ma wbudowanego bluetooth, trzeba dokupić osobny moduł.

Co do sterowania pioneerem z kierownicy, to nie wiem czy dotyczy to każdego radia, ale są adaptery do audi, dzięki którym można radiem sterować :)

Opublikowano

jeśli zdecydujesz się na zakup niefabrycznej jednostki to:

1 zapomnij o wyświetlaniu się info na fis z radia

2 sterowanie z kierownicy koszt zaupu adaptera około 200zł

3 spasowanie dobre jednostki z konsolą kolejne koszta ramki itp.

4 jeśli głośniki tył aktywne kolejny koszt adapter lub wymiana głośników plus ciągnięcie nowej wiązki do głośników

ale to wszystko kwestia wyboru :wink:

Opublikowano
jeśli zdecydujesz się na zakup niefabrycznej jednostki to:

1 zapomnij o wyświetlaniu się info na fis z radia

2 sterowanie z kierownicy koszt zaupu adaptera około 200zł

3 spasowanie dobre jednostki z konsolą kolejne koszta ramki itp.

4 jeśli głośniki tył aktywne kolejny koszt adapter lub wymiana głośników plus ciągnięcie nowej wiązki do głośników

ale to wszystko kwestia wyboru :wink:

a ja rozwine to na plusy jeszcze

+ jednostka która daje mozliwosc fajnej rozbudowy audio dzieki bogatej wiązce w 3x czincze, video out itd

+ nie trzeba kupowac dodatkowych modułów(BT, DVD, DVIX, itd)

+ jednostka na widnowsie, wiec po odpowiednim złamaniu softu(opis na avic411.com) masz mozłiwosć wgrania dowolnych aplikacji, takze kodeków wiec czyta wszystko

+ wbudowany BT i GPS(możliwość wgrania automapy) docelowo jest bodajze IGO)

+ czyta karty SD o każdej pojemnosci, a nie jak RNSE do 2gb(stare modele z B6)

+ masz USB

+ obsługa poprzez tel z androidem/iOS

Jesli chodzi o minusy to tylko to że na FISie nie bedzie grało, noi zakup tej nieszczęsnej ramki z adapterem, ale czy ja wiem czy to takie drogie.. do B5 pod 2 din 2 razy tyle wychodzi teraz:facepalm:

Ramka radiowa zestaw 2DIN Audi A4 B6 B7 2002-2006 (3218840562) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

No może droga to nie jest ale jakość tej ramki hmm... widziałem raz i u siebie bym nie zamontowal tej ramki

Opublikowano
  • Autor

Kurde expert od elektroniki i car audio nie jestem, raczej laik a chce to to zrobic sam. Cos czuje ze z jednostka pioneera bez pomocy moze sie nie obejsc. Orientuje sie moze ktos czy komendy glosowe na avic'u wystartuja? Probuje zebrac info do kupy zanim podejme decyzje.

Aaaaaa, jeszcze 1 pytanie. W chwili obecnej telefon laczy sie z samochodem przez bluetooth. Czy po zmienie jednostki strace to czy ten modul (bluetooth) jest juz zainstalowany na stale?

Opublikowano

Bt masz wbudowane w radio tu nie trzeba dokupywac wiazek i modułów

wysłane snickersem

---------- Post dopisany at 09:02 ---------- Poprzedni post napisany at 09:01 ----------

Instalacja radia nie jest jakos bardzo problematyczna jak bedziesz miał kupione kostki

wysłane snickersem

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Czesc,

W koncu zabieram sie do przekladki na double din (stelaz juz zakupiony) i wlozenia AVIC950. W zwiazku z tym mam pytanko. Czy ma ktos jakis filmik lub fotki pokazujace gdzie trzeba przyciac srodkowy panel zeby go spasowac? (A4 B7).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, również zamierzam zamontowac nieorginalne 2din:) montowal ktos u siebie juz? Jakie sa wymiary rnse?

W normalnym przypadku kupilbym rnse, ale w moim samochodzie nie ma wzmacniacza, ani subba, takze musialbym dokupic i ciagnac wiazki zeby tylnie glosniki graly..