Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Zbyt wysoki poziom oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jutro zrobie foto bagnetu znaczy tego co z niego pozostalo. Postaram sie to lepiej opisac chodzi mi o ta czesc - rurka wychodzaca z silnika w ktora wkladamy bagnet na koncu tej rurki jest taki kolnierz chyba plastikowy w ktory to wkladamy bagnet.. i mam pytanie jak zdemontowac. Czesc plastiku z bagnetu tam utknela i nawet jak kupie nowy bagnet a pozostawie resztke plastiku w tym jak to nazwalem kolnierzu to i tak nie bede pewiem prawidlowego poziomu. Za tydzien jade nim do pl wiec auto musi byc na 100 sprawne mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie

Opublikowano

Dokładnie wiem o co Ci chodzi-końcówka koloru pomarańczowego nasadzona na bagnet. Jeśli niewiele z niej zostało -płaski śrubokręt ,cudowne narzędzie jakim jest młoteczek :thumbup: i rozpruwasz delikatnie plastik uważając by nic nie wpadło do środka.Nakładasz nową rurkę i po krzyku. 2 min roboty.

Opublikowano

ja to wymieniałem bo przez to gówno miałem o 1 litr oleju za duzo, też miałem to popękane i prowizorycznie sklejone taśmą przez poprzedniego cymbała, za nową oryginalna końcówkę w aso dałem 10 zł. - zciagłem starą i nasunołem do oporu nową (jest ogranicznik) i po sprawie minutka roboty

Opublikowano

strasznie kiepski jest tam dostep a to gowienko ani drgnie a troche sie boje ze cos wpadnie do srodka moze przytkam czyms otwor.. sprobuje jutro na spokojnie dzieki za info :notworthy:

http://www.allegro.pl/item279405648_rurka_miarki_oleju_bagnet_lejek_vw_golf_seat_audi.html

http://www.allegro.pl/item284981171_bagnet_miarka_oleju_vw_seat_audi_skoda.html#photo

Opublikowano

ja to takimi długimi cieniutkimy szczypcami wysiągałem,ale na pewno jakieś małe okruchy wpadły do misy olejowej,ale to było dawno i nic sie nie dzieje.co do oleju to przy wymianie leje sobie 3litry,odpalam silnik na 10minut,gasze i po pięciu minutach sprawdzam stan oleju,dolewam jeszcze szklaneczke i z moich wyliczen to dokładnie wychodzi 3,25litra,na bagnecie wtedy jest dokładnie1/2.