Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmieniarka CD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów i koleżanki. Mam takie pytanko w zmieniarce do audi a4 avant 1997r jakie płyty mogę odtwarzać. Wiem że orginały ale coś mnie zdziwiło. Nagrałem sobie płytkę jakieś 3 lata temu(cd firmy esperanza) i w mojej zmieniarce działa. Nagrałem dzisiaj 2 płyty(cd firmy verbatim) i niestety działa ale bardzo długo się ładuje. Jeżeli przełącze piosenke trzeba odczekac około 2 minut aby zaczeło grać. Płyty sa nagrywane w ten sam sposób(CD-Audio) ponieważ mp3 jak wiemy nie odtwarza. Proszę o jakąś pomoc.

Podejrzenie number 1 - Firma płyty czyli Verbatim vs Esperanza(esperanze odczytuje jak orginał verbatima jak by chciała a nie mogła)

Opublikowano

adi92 a moze na zbyt duzej predkosci nagrywales.. :)

Opublikowano

Zdecydowanie zacznij od nagrania z mniejsza prędkością. A najlepiej spróbuj sklonowac daną płytę

Opublikowano

to nic nie daje. nagrywałem płyte esperanze na 48x i śmiga pięknie a nagrałem tak samo verbatimke i już nie jest fajnie;/

a jaką predkość zalecacie?

Opublikowano

Jak najmniejsza.. Jakbym mial czas to i na 1x bym nagrywal.. :)

A tak to sproboj na 4x

Opublikowano

dobra zobaczymy..jutro się wyprobuje =) koło 11/12 dam znać czy coś się zmieniło. a tak poza tym to co za różnica? ^^

Opublikowano

Różnica:

Na napęddach do komputera masz zapisane z jaką maksymalną prędkością (np. x48) dany napęd CD czy DVD odczytuje lub zapisuje płyty. Jak bedziesz miał płytkę nagraną z większą prędkością to jej nie łyknie.

Autoradia CD czy domowy jakiś sprzęt mają tak samo, ale z natury mają mniejsze prędkości niż napędy komputerowe. Dlatego diagnozę proponujemy od takiej właśnie czynności.

Opublikowano

Dzięki koledzy. Dzisiaj nie miałem auta w domu więc nie próbowałem ale mam Nero 6 i nagrałem z prędkością x8. Możemy zrobić coś al'a zakład^^ ruszy czy nie?

Opublikowano

Różnica:

Na napęddach do komputera masz zapisane z jaką maksymalną prędkością (np. x48) dany napęd CD czy DVD odczytuje lub zapisuje płyty. Jak bedziesz miał płytkę nagraną z większą prędkością to jej nie łyknie.

Autoradia CD czy domowy jakiś sprzęt mają tak samo, ale z natury mają mniejsze prędkości niż napędy komputerowe. Dlatego diagnozę proponujemy od takiej właśnie czynności.

nie obraz sie kolego ale chyba sam to wymysliles...

a niby czym sie rozni plyta nagrana x10 od tej nagranej x50 ???

tym ze sie krocej nagrywala a efekt jest dokladnie taki sam.

tylko do sprzetow zaleca sie nagrywac wolniej bo wtedy jest mniejsze ryzyko bledu przy wypalaniu.

Jezeli naprawde wierzysz w to co mowisz to wez znajdz stary CDrom np x8 , nagraj gdzies plyte nawet x52 i zobaczysz ze nei ma wplywu na odczyt.

przeciez to sa tylko predkosci z jaka sie kreci plyta (x1 to predkosc 1:1 czyli pol godziny muzyki nagrywamy przez pol godziny, x10 to juz tylko 3 minuty. aler nic poza predkoscia nie zmieniamy wiec skad poetm naped ma "wiedziec" z jaka predkoscia byla plyta nagrana).

a to ze sa napedy ktore "nie lubia" za szybko nagrywanych plyt to ina bajka. po prostu szybsze nagrywanie jest bardziej narazone na drobne bledy.

Opublikowano

Zgadzam się zupełnie.

Jak najbardzoej chodzi o uniknięcie błędów

Opublikowano

Moim zdaniem wina lezy po stronie sprzętu a nawet bardzij softu na kompie spróbuj tam płyte czyszczącą włożyc moze cos polepszy sie :) Ja u siebie nagrywam prędkością 48x i nie ma problemu z odczytem i czy to jakiś chinczyk Cd czy jakis markowy verbatim (najczęściej) róznicy nie sie niedopatrzyłem w jakości i działaniu odtwarzanej muzyki :)

Opublikowano

że tak powiem nic nie pomaga.. a zmieniarka i radio 100% sprawne... jutro idę kupić płytę innej firmy.. Płyta czyszcząca już była wsadzana.. nie pomaga..

Opublikowano

a nagraj u kogos innego na kompie będziesz wiedział czy to jest spowodowane wina twojej nagrywarki i softu do niej bo moim zdaniem winne jest wszystkiemu nero albo to co tam używasz

Opublikowano

Nagrywałem Nero Windows Media Playerem Ashampoo i nic :/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Znajomy ma podobny problem, nie chodza mu verbatimy, a najgorszy szit za 50gr chodzi... nie wiem czemu, moze to urok twojego sprzetu audio.