Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

montaż gazu, pomoc w wyborze konfiguracji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Panowie!

Zdecydowałem sie na montaż gazu. Zakład w zasadzie wybrany. Dylemat co do gratów. Podstawowa zaproponowana konfiguracja:

STAG 200 + VALTEKI + TOMASETTO - 1650 PLN. STAG 4+ - 1850. STAG 4+ i wtryski HANA - 2350 PLN. I teraz pytanie, czy warto do wtrysków dopłacić tyle pieniędzy i czy ten konfig jest dobry/znośny. Ewentualnie co byście wymienili na coś innego. Czytałem ze valteki są głośne i wolne. Ale czy HANA jest warta tych 500 zł dopłaty. Chce założyć gaz i zapomnieć że go mam i jestem w stanie zapłacić wiecej. Pytanie tylko czy warto? Z góry dziękuje za pomoc. W drugim zakładzie usłyszałem z kolei "na szczeście nie zakłądamy STAGA" i chcą włożyć jakiś vtek ale chyba cos przekrecilem i do tego HANA za 2500.

Opublikowano
Witajcie Panowie!

Zdecydowałem sie na montaż gazu. Zakład w zasadzie wybrany. Dylemat co do gratów. Podstawowa zaproponowana konfiguracja:

STAG 200 + VALTEKI + TOMASETTO - 1650 PLN. STAG 4+ - 1850. STAG 4+ i wtryski HANA - 2350 PLN. I teraz pytanie, czy warto do wtrysków dopłacić tyle pieniędzy i czy ten konfig jest dobry/znośny. Ewentualnie co byście wymienili na coś innego. Czytałem ze valteki są głośne i wolne. Ale czy HANA jest warta tych 500 zł dopłaty. Chce założyć gaz i zapomnieć że go mam i jestem w stanie zapłacić wiecej. Pytanie tylko czy warto? Z góry dziękuje za pomoc. W drugim zakładzie usłyszałem z kolei "na szczeście nie zakłądamy STAGA" i chcą włożyć jakiś vtek ale chyba cos przekrecilem i do tego HANA za 2500.

ja mam 1.8 ADR i mam instalacje STAG 4 wtryski też i jestem zadowolony :wink: samochód dobrze pracuje na gazie jak i benzynie także ja moge polecić staga 4 :wink:

Opublikowano

valtektów nie bierz. hana/barracuda bedzie lepsza ale znacznie drozsza. pomysl nad AC W01 - dobre wtryski za swoja cene

ogolnie to proponowałbym stag4+, AC WO1 (albo drozsza hana lub barracuda), KME Silver albo AC R01. butla w kolo 630/220 zamontowana zgodnie z kierunkiem jazdy.

wejdz też na forum lpg i sobie poczytasz jakie sa polecane zestawy do tego silnika. jest tego sporo bo to golfy, octavie, a3 itd jezdza z tym silnikiem. znajdziesz tez tam polecany warsztat w swojej okolicy. nie oszczedzaj na montażu. to jazda ma byc potem tania.

Opublikowano
Witajcie Panowie!

ja mam 1.8 ADR i mam instalacje STAG 4 wtryski też i jestem zadowolony :wink: samochód dobrze pracuje na gazie jak i benzynie także ja moge polecić staga 4 :wink:

ja mam taki zestaw u siebie:

Tydzień temu wleciał LPG STAG :naughty: w skład wchodzi:

Reduktor: OMUL CPR

ZBIORNIK: 51 litrów

UKŁAD STERUJĄCY: 4ECO

WTRYSKI: REG FAST by OMV

Opublikowano

sterownil to LPG TECH ponoc tworca STAGA go stworzyl tyle ze dla konkurencyjnej firmy i teoretycznie jest ulepszona wersja STAGA. mi zalozyli do 1.8 sterownik LPG TECH (odpowiednik stag4, ale nie pamietam dokladnie ktory nr) + wtryski HANA i sprawuje sie dobrze, praktycznie nie czuc roznicy.

Opublikowano

graty to jedno, prawidlowy montaż i wystrojenie tego to drugie. Tech jest ok.