Opublikowano 15 Czerwca 201313 l Masz problemy z komunikacja bo trzeba zdjąć CP, następnie przypisać rygiel do klimatronika, kluczyków i tylko w ASO. To nie B7 ze można kluczyk czy rygiel przypisać VCDSem. iPad Tapatalk HD
Opublikowano 18 Czerwca 201313 l U nie tak prosto, trzeba mieć fejsa z online i wykupionym dostępem, używany jak wspomnieli koledzy wymaga zdjęcia CP i adaptacji. Ciężka sprawa, co ciekawe mój z uwalonym immo pozwalał na ściągnięcie hamulca, nie pamietam jak to zrobiłęm ale chwile cwiczylem i sie udało, na pewno dlugo go przytrzymywalem. Życzę powodzenia.
Opublikowano 19 Czerwca 201313 l Jest wszystko prosto. Ziomek ma dostep do bazy geko i sprzetu od pyty wiec postawi na nogi. Robi auta tegoroczne , stawia stery na nogi wiec to pryszcz dla niego bedzie.
Opublikowano 19 Czerwca 201313 l Mi też elektryk tak mowił, baza audi, sam programuje epromy i pisze software. pewnie postawil by na kola auto. Jednak skaczylo sie na aso. Konkluzja: pojedz do aso lub sprzedaj takie auto później z lewym komponentem... dopiero zaoszczedzisz?
Opublikowano 19 Czerwca 201313 l Wszystko się robi pod numer nadwozia więc lewego komponentu Ci nie pokaże;)
Opublikowano 19 Czerwca 201313 l Wszystko się robi pod numer nadwozia więc lewego komponentu Ci nie pokaże;) A kto Ci takich głupot nagadał? Cześć dopisuje się do samochodu, a nie samochód do niej. Czyli jak masz numery części zakodowane w epromie, możesz je skasować i zmienić, ale są tez inne numery na stałe zakodowane w danym komponecie i ich nie można zmienić ani przekodować tu jest problem. Oszukujesz wtedy samochód, że cześć jest o danych nr i go programujesz, w kanałach wylaczasz pokazywanie błędów softweru np: na VCDS i masz. Podam Ci przykład: nie możesz mieć np: 2 lub wiecej rygli do tego samego auta, masz przypisany tylko jeden. Jak zmienisz jeden ten drugi nie będzie działać. iPad Tapatalk HD
Opublikowano 20 Czerwca 201313 l No dobra ale jak masz sprzęt do odczytu procka i pamieci to sobie możesz sklonowac rygiel i bedziesz miał dwa. Oczywiscie w aucie jest tylko jeden komponent przypisany ( chodzi o rygiel) Rygiel mozna recznie zakodowa VCDSem abys mial tylko pin auta robi się to dosłownie 30s i hula (chodzi np o passata B6) Powiem tak jak się ma sprzęt i wiedzę to wszystko da się zrobic. Bez OT jak coś.
Opublikowano 19 Marca 201610 l Witam, właśnie moją ESKE dopadł problem z tematu.. posiada ktoś namiary do jakiegoś speca który potrafi przypisać rygiel do auta? dzwoniłem do ASO robią to bez problemu tylko że trzeba im z holować auto .. :\ okolice wielkopolski Edytowane 19 Marca 201610 l przez Qoral