Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie przy ruszaniu na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ucando to zlodzieje :-)

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

Ogólnie to jeszcze w etce numery trzeba sprawdzic

Opublikowano

InterCars to samo :kwasny:

http://e-katalog.intercars.com.pl//#/produkty/2234331916350-LPR2114-O4618-pompa-sprzegla.html

a to tylko włoski LPR :facepalm:

szukam do swojego bo ty masz B6

miałem problem z etką na win7 i korzystam z tego

http://www.partsbase.org/audi/audi-a4-avant-a4-eu-1995-72125-brake-and-clutch-pedals-cluster/

Opublikowano

Nie zauważyłem że masz b5, zainstaluj wirtualną maszynę a na niej Windowsa XP i będzie ci działała etka jak złoto

Opublikowano

muszę oblukać jaką mam pompkę bo coś są różne wersje podpięcia i może wyczaję numer. Nie wiem czy by mi sie chciało bawić w zestaw naprawczy. Co jeśli źle poskładam i gdzieś poza miastem mi się wysypie pompka.

ceny jednak nie są małe...

http://google.plauto-czesci/pompa-sprzegla,audi,a4-8d2-b5-1994-11-2001-09,1-9-tdi-90km,5-253-4618-100061.html

Edytowane przez A4-Tomek

Opublikowano

Ewentualnie jakaś uzywka faktycznie.

Opublikowano

No ostatecznie ale ile taka pochodzi

To są moje opcje

e2993b3d6985.png

każdy z tych trzech numerów to inny typ wysprzęglika (inne podpięcie)

Jutro w wolnej chwili zobaczę co u mnie siedzi bo jeśli kupię nie właściwy to będę musiał jeździć i wymieniać...

Opublikowano

Zobacz bo zgodnie z teorią Murphiego w ciemno nie trafisz

Opublikowano

mimo wszystko B5 nie warto trzymać :P do Ciebie pompka Sachs za 100zł do mnie 213zł :facepalm: taki stary paść a ceny wyższe niż do młodszych

Ta niby pasuje do mojego 1Z

http://google.plczesc/pompa-sprzegla-sachs-6284009938,audi,a4-8d2-b5-1994-11-2001-09,1-9-tdi-90km,5-253-4618-100061-0-32-6284009938.html

i ta też

http://google.plczesc/pompa-sprzegla-sachs-6284009939,audi,a4-8d2-b5-1994-11-2001-09,1-9-tdi-90km,5-253-4618-100061-0-32-6284009939.html

cena mega rozbieżna. No nic jutro trzeba zajrzeć do tej mojej paści

no i znalazłem numer mojej francy 8D1 721 401

3efe0fb59ce3.jpg

ale wygląda to tak jakby zasechł na niej płyn hamulcowy...

Edytowane przez A4-Tomek

Opublikowano

Pewnie jest nieszczelna czyli do d*py, ogólnie czytałem na innych forach o tych zestawach naprawczych, wymiana banalna podobno

Skoro masz taki numer to ten Sachs za 90 pasuje

Opublikowano

Pewnie jest nieszczelna czyli do d*py, ogólnie czytałem na innych forach o tych zestawach naprawczych, wymiana banalna podobno

Skoro masz taki numer to ten Sachs za 90 pasuje

Popatrz dobrze na numery OEM ;) tam jest 8E2 721 401 ja potrzebuję 8D1 721 401 ;)

Pompka musi tak wyglądać ;)

pompa-sprzegla-jp-group.jpg

Nad kitem naprawczym też myślałem. Zaglądałem gdzie wychodzą węże płynu do komory silnika i dojście do nich jest kiepskie i trzeba by na ślepo przy tym grzebać

Edytowane przez A4-Tomek

Opublikowano

A widzisz początek numeru przeoczyłem

Opublikowano

A widzisz początek numeru przeoczyłem

a widzisz ;)

chyba dam ją wymienić lub zregenerować mechanikowi bo mój garaż nie jest ogrzewany i nie usiedze tam za długo :P

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam w moim ajm tez podskakuje,szarpie na zimnym przy ruszaniu to też ta pompka będzie czy dwumas ,sprzęgło i wysprzeglik?

Opublikowano

Witam w moim ajm tez podskakuje,szarpie na zimnym przy ruszaniu to też ta pompka będzie czy dwumas ,sprzęgło i wysprzeglik?

Proponowałbym do listy dopisać jeszcze egr, zapchany katalizator i syf w turbine, nikt ci nie powie co masz wymienić, możesz wymieniać pokolei startując od najtańszych opcji i tak wszystko wyżej wymienione prędzej czy później padnie

Opublikowano

Egr czyszczony wraz z kolektorem, stawiam na dwumas i powoli się do tego nastawiam ale na początek wymienię przegub bo mi już grzechocze.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Od momentu zakupu Audi miałem szarpanie przy ruszaniu i problemu się pozbyłem.

Z tyłu delikatnie trzymały hamulce (cylinderki) nie odpychały do końca i z przodu tak samo. Wszystko było zaśniedziałe, stare i nigdy nie ruszane.

Wyczyściłem WSZYSTKO NA BŁYSK. i problemu przy ruszaniu już nie ma..

Opcjonalnie do wymiany szczęki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odebrałem auto od mechanika po większych robotach jak rozrząd, zawieszenie silnika i skrzyni, przegub, łożysko z przodu, olej, filtry i póki co spokój. Dodam, że oczywiście był ustawiany kąt wtrysku po rozrządzie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ktoś miał problem z lekkim poszarpywaniem na zimnym i na ciepłym? całe sprzęgło było zrobione, nie ruszana była pompa i wysprzęglik bo były ok, silnik po zrobieniu głowicy, pompki ustawione, korekcje w normach, bipy na 0, przeguby ok, zawieszenie silnika i skrzyni niby też ok, kat wywalony, egr na próbę odpinałem i zaślepiłem wężyk to nie zmieniało się. mechanik mówi, że jest dobrze ale jeździłem różnymi tdi w a4 itp i wydaje mi się, że u mnie trochę za bardzo to czuć. jeszcze nad skrzynią się zastanawiam, bo 1 i 2 bieg chodzą czasem ciężko, tzn z oporem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam od może tygodnia czasu zauwazylem szarpanie podczas ruszania samochodem na zimnym sikniku, jak się rozgrzeje wszystko wraca do normy. Od czego zacząć?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zacznij od banalnej sprawy, egr, zaslep wężyk podcisnienia i zobacz czy dalej poszarpuje

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka