Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prędkościomierz nie działa. Nie nabija kilometrów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z prędkościomierzem, mianowicie nie pokazuje prędkości i nie "nabija" przejechanych kilometrów. Robiłem test zegarów VAG-iem, który niestety nic nie pokazał , nie było żadnych błędów a test zegarów przebiegł pomyślnie. Rozkręciłem licznik i wzrokowo nic nie widać (żadnych zimnych lutów itp.), wyciągnąłem impulsator i sprawdziłem miernikiem na diodzie i magnesie. Miernik piszczy po zbliżeniu do magnesu więc chyba jest ok. Wiązka OK. No i na tym moje pomysły się kończą :( Ma ktoś podobne doświadczenie i podzieli się wiedzą na ten temat? Co to może być? Pozdrawiam.

---------- Post dopisany 29-06-2013 at 13:54 ---------- Poprzedni post napisany 11-06-2013 at 19:22 ----------

Podbijam, bo nie otrzymalem zadnej odpowiedzi :)

Opublikowano

czujnik w skrzyni sprawdzałeś?

Opublikowano
  • Autor
czujnik w skrzyni sprawdzałeś?
Tak sprawdziłem :(
Opublikowano

Sprawdź jeszcze błędy w ECU. Przy awarii impulsatora lub pierścienia zapewne pojawił się błąd

16885 - Vehicle Speed Sensor

P0501 - 35-00 - Implausible Signal

Opublikowano

Z tymi km, to nie jest taki do końca zły pomysł :grin:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wczesniej nie bylo bledow. Teraz wyskoczylo cos takiego :

VCDS-Lite Version: Release 1.0

Thursday, 11 July 2013, 15:47:14:0

Control Module Part Number: 3B0 907 557 A

Component and/or Version: 1,6l R4/2V SIMOS HS D03

Software Coding: 04001

Work Shop Code: WSC 06313

2 Faults Found:

00625 - Vehicle Speed Signal

27-00 -- Implausible Signal

00538 - Reference Voltage

18-10 -- Upper Limit - Intermittent

Jak to zinterpretowac? Co moze byc uszkodzone?

---------- Post dopisany 25-07-2013 at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany 11-07-2013 at 15:48 ----------

Witam ponownie. Nadal nie znalazłem rozwiązania zagadki. Pytanie do Was, drodzy forumowicze: Czy wiązka wychodząca z impulsatora jest połączona bezpośrednio z zegarami? Czy jest możliwość, że pomimo pomyślnego testu zegarów może być uszkodzony procesor?

Opublikowano

a czujnik prędkości ?? o ile się nie mylę jest on z ABSem połączony w kole od strony kierowcy.

Opublikowano

czujnik jest w skrzyni. sprawdz ciągłośc kabli

---------- Post dopisany at 21:31 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ----------

Do czujnika idą dwa przewody, brązowy to masa, brązowo-czerwony biegnie do licznika i na nim ma być impuls masowy ze skrzyni

Opublikowano

Ja obstawiam impulsator. W moim wypadku prędkościomierz raz działał, raz nie działał, a po wymianie wszystko działa jak trzeba - koszt używanego czujnika ok. 30 zł. To, że sprawdziłeś go "na stole" wcale nie musi oznaczać, że jest w 100% sprawny.

Opublikowano
  • Autor

Niestety, to nie impulsator, ponieważ wsadziłem mój do sedana brata i na nim jeździ. Sprawdziłem miernikiem wiązkę między impulsatorem a licznikiem, jest OK. Pozostaje pierścień lub sam licznik. Czy jest możliwość, że pomimo pomyślnego testu zegarów może być uszkodzony procesor?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

w moim przypadku wtyczka do czujnika na skrzyni była zaśniedziała.najlepiej wymienić na nową.