Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czynnik wyparował w 5 sek - mozliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwna sprawa... Jadę dzisiaj z włączoną klimą, patrzę a z okolicy filtra kabinowego spod maski poleciała biała para (sporo tego, przez kilka sekund). Po tym klima przestała chłodzić. Czy możliwe żeby to był czynnik - jest widoczny podczas parowania? Wyłaczyłem nawiewy i do wizyty w warsztacie nie będę właczał (szkoda sprężarki na pracę bez czynnika) ale chcę wiedzeć czy przygotowac jedną czy dwie nerki na sprzedaż przed naprawą...

Opublikowano

To napewno byl czynnik. Czynnik w momecie rozprezania wyglada jak para, w miejscu wycieku powinna zostac plama oleju (z kontrastem jesli byl dodany) . Jezeli nie kabinowales nic z elektryka to czujnik wysokiego cisnienia powinien rozlaczyc sprezarke jezeli np. wentylator ulegl uszkodzeniu. Jezeli nic nie kabinowales , to mozliwe ze mechanicznie ulegla uszkodzeniu ktoras rurka i czunnik nagle uciekl :)

Opublikowano
  • Autor

Kombinować nic nie kombinowałem - ale za poprzednich właścicieli ręczyć nie mogę ;). Plamy oleju nie sprawdzę bo to w czasie jazdy wyszło w miejscu gdzie nie bardzo mogłem się zatrzymać. Mam nadzieję że układ przewodów jest na tyle modułowy że koszt naprawy będzie w granicach zdrowego rozsądku..

Opublikowano

nie martwil bym sie rurkami tylko przyczyna dlaczego tak sie stalo. Podjedz do fachowca od klimy , podlaczy azot i szybko znajdzie nieszczelnosc.

Opublikowano
  • Autor

Klima zrobiona :). Problemem był przetarty elastyczny wąż gdzieś na spodzie - naprawiałem u Kaczora z Suchego Lasu; wąz został naprawiony i zakuty. Tanio nie było ale przy dzisiejszych temperaturach to już bez znaczenia ^^

Opublikowano

Trzeba bylo od razu wywalic osuszacz i dlawik

Opublikowano
  • Autor

Wywalić = wymienić? Myślałem o tym ale chłopaki kończyli robotę dla mnie praktycznie po godzinach i nie było już na to czasu; alternatywnie mogłem czekać do przyszłego tygodnia a tego bez klimy bym nie wyrobił...