Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Drżenie pedału sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiem szczerze ze jak mam dostep do czesci to ta cena jest niewiarygodnie niska jak do B6 1,9 TDi 130 ps :cool1:

ps. bede pamietał :wink4:

Cena za sprzęgło Luk do awx na poziomie 450 zł to raczej standart, można kupić nawet trochę taniej, ale jeśli chodzi o silnik avf to sprawa wygląda trochę inaczej, kosztuje na pewno ponad 600 zł, przecież to dwa różne sprzęgła, choć moc silników ta sama. To takie małe sprostowanie dla kolegi ZeeBee-go, który ma sil.awx, a Cuber avf.

Pozdrawiam

o widzisz kolego i tu masz rację więc zwracam honor :hi:

Opublikowano
  • Autor

koledzy zauważyłem jeszcze że w monencie przyspieszania a aucie robi się głośniej,to też można podpiąć pod dwumasa

Opublikowano

u mnie tez pod pedalem czuc drgania.. :kwasny:.ale nie stawialbym tak jednoznacznie na dwumas..tymbardziej ze jezdze 1Z a one z tego co mi wiadomo nie posiadaja takiego..no chyba ze sie myle

Ja mam ten sam problem. Dodam tylko ze przejechalem juz z tymi drganiami 45 tys km i nic sie nie stało. Niewiecie co to moze byc?

Ja tez tak mam po wymianie sprzegła+dwumasy,ale nie przejmuje sie tym :)
Opublikowano

ostatnio z ciekawości spytałem o to w serwisie SEATa...

Mam delikatne chrobotnięcie podczas przejścia z jazdy na półsprzęgle do jazdy na biegu (wyjazd z podwórka)... powiedzieli że to standard jeśli posiada się koło dwumasowe... i dałem sobie spokój.

• 1 rok później...
Opublikowano

qrcze mam ten sam problem a4 1,9 b7 jak zmieniam bieg ale tylko powyzej 2000 obrotow to po wcisnieciu sprzegla czuje drgania i nie wiem czy to jest usterka czy tak ma byc bo nigdy wczesniej nie mialem ropniaka auto sprowadzilem 4 tyg temu

Opublikowano

no to wciśnij na postoju sprzęgło do połowy... powinno stukać w podeszwę... delikatnie

wciśnij na maksa i stukania nie powinno być...

jeśli tak jest to jeździj i się nie przejmuj...

Opublikowano

no to wciśnij na postoju sprzęgło do połowy... powinno stukać w podeszwę... delikatnie

wciśnij na maksa i stukania nie powinno być...

jeśli tak jest to jeździj i się nie przejmuj...

Wlasnie na postoju jak wciskam sprzeglo do polowy to nic nie czuc do konca rowniez nic a te drgania co odczowam to tylko przy zmianie biegow w czasie jazdy i tylko przez sekunde dwie podczas wciskania ale tylko powyzej 2000 obrotow i nie wiem czy mam juz sie czyms martwic czy to normalne

Opublikowano
  • Autor

Seba1983 byłem u witka w wawie i z dwumasami tak jest,i jeszcze paru innych magików też mi to potwierdziło,tylko serwisy by wymienili dwumasy, ale wiadomo dlaczego

Opublikowano

Seba1983 byłem u witka w wawie i z dwumasami tak jest,i jeszcze paru innych magików też mi to potwierdziło,tylko serwisy by wymienili dwumasy, ale wiadomo dlaczego

wiadomo kasiora czyli nie mam sie czym martwic tylko smigac :-) bo autkiem smigam 4 tyg i jest piekne jezdzi sie bajecznie patrzac ze wczesniej jezdzilem peugeotem 206 ;p