Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wysoka temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ostatnio auto zaczelo mi sie troche grzac wymienilem termostat dzis na nowy ale mam problem po wymianie temperatura na blacie stoi 90 c na vagu 94 a nawet 99 na klimie blok 51 nawet 105c co jest nie tak?i wyskoczyly mi bledy 2 Faults Found:

16500 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Implausible Signal

P0116 - 35-10 - - - Intermittent

00561 - Mixture Adaptation

14-10 - Adaptation Limit (Add) Exceeded - Intermittent

czy moze to byc spowodowane ze pojechalem do sklepu po czeci bez termostatu?te bledy oczywiscie

Opublikowano

czy moze to byc spowodowane ze pojechalem do sklepu po czeci bez termostatu?

i bez plynu chlodzacego? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

witam bez plynu :polew:smieszne!a teraz na serio to mam tak dzis podpiecie vaga i jazda po miescie licznik 90/vag 96 podczas jazdy, na postoju nawet do 100,5po dodaniu gazu na postoju tak do 2000 tys ob temperaturaspadla do 96c odzczyt z klimy kanal49 -0 /51 104-do 107c na zegarach 90

silnik zgasilem i nad jeziorko pook 1,5 godzinki do auta po przejechaniu powiedzmy 1 kilometra temperatura naliczniku 90 na kanale 51 104-107c podczas podjazdu pod spore wzniesienie wskazowka licznika do ok 97c chwila jazdy spadla do 90 c teraz tak brak sladu wody w oleju brak oznak uszkodzonej uszczelki moze to termostat :)wstawilem taki zo 76 zl????prosze o pilne porady z tym zwiazane

Opublikowano

Jesli chodzi o czujnik poczytaj ten watek http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=77009&highlight=czujnik+g62

koledzy z AKP opisali szczegolowo problem + wymiane tego czujnika!!

ja sam kiedys tez borykalem sie z tem. silnika , pomogla wymiana termostatu i w/w czujnika

czujnik wyjelem z passata z tym samym silnikiem i dziala do dzis wysmienicie :)))

Ps. w passatach nie spotkalem sie z problemem tem. za to w audi prawie kazde jakie widzialem :wallbash::thumbdown:

:audi: rulezzz

Opublikowano
  • Autor

witam ponownie ale na vag zero bledow!a na kanale 49 w klimie pokazuje 0.siedze juz ze 4 godziny i czytam wszystkie posty i :wallbash:nadal nie mam wyjasnienia na moje klopoty

Opublikowano
  • Autor

wisko raczej sprawne jak silnik zimny da rade go zatrzymac jak sie nagrzeje wtedy nie da rady podczas dawania gazu wydaje sie jakby szybciej sie krecil.a i dowiedzialem sie ze kolega co mi to zmienial kupil jakis koncentrat forda do chlodnicy ale zmieszal go z woda z kranu :thumbdown:moze miec to wplyw???

Opublikowano
  • Autor

witam ponownie a mozesz sprawdzic czy jak silnik ma powiedzmy 90 c to czy podczas odkrecenia korka na pracujacym silniku od zbiorniczka plyn unosi sie to prawie pod sam korek i jest tam jakby powietrze??? u mnie kanal 51 dochodzi do 106c??[br]Dopisany: 24 Lipiec 2008, 19:27 _________________________________________________a czy uszkodzona uszczelka ma wplyw na wysokie spalanie paliwa???bo ja juz spac nie moge odkad go kupilem wiecej cos sie pie,,,,niz nim jezdze

Opublikowano
  • Autor

witam niewiem czy tak ma byc z ta temperatura ale dzis trasa 359 kli stanie w korku prawie godzine tem na klimatroniku nawet do 106 na wago 100,5 licznik bite 90 i ani drgnie zero ubytku plynu wszystko ok>>pozdrawiam.