Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Fabryczny autoalarm - jak sprawdzić czyu jest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy wszystkie b8 miały montowany autoalarm.

Jak mogę sprawdzić czy jest ona zamontowany w moim aucie.

Muszę zrobic AC i nie wiem czy ubezpiecza mi od kradzieży z powodu braku autoalarmu.

Pozdro

Opublikowano

Mozesz sprawdzic czy masz przyciski w przedniej bocznej tapicerce od strony kierowcy

Opublikowano

mam tylko otwieranie klapy bagażnika

Opublikowano
mam tylko otwieranie klapy bagażnika

no to raczej nie ma - ale zawsze możesz założyć a auto i tak powinni Ci ubezpieczyć ;)

Opublikowano

ubezpiecza ale bez kradziezy

Opublikowano
ubezpiecza ale bez kradziezy

to co to za firma ubezpieczeniowa !?

Opublikowano

Kolega ma rację. Firmy ubezpieczeniowe oszukują jak tylko się da.

Rok temu ubezpieczalem swoje auto. Pełen pakiet oc plus ac. Szukałem po kilku firmach. Ciekawie wyglądała oferta Allianz Direct. Po konfiguracji ubezpieczenia okazało się że pakiet ac nie zawierał ubezpieczenia od kradzieży!!! Za to musiałem osobno dopłacić. Oczywiście zrezygnowałem.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

to bezsensowne przecież alarm jest najprostszą rzeczą do złamania przez złodzieja no nic bede musiał poszukac ubezpieczenia gdzie nie musze miec alarmu. Swoją drogą jak rok temu ubezpiecząłem ten sam samochód to powiedziałem że mam autoalarm bo byłem święcie przekonany ze ta czerwona dioda co miga w drzwiach świadczy własnie o tym że jest alarm. Ciekawe czy jakby mi zajumali auto czy wypłacili by odszkodowanie.:P:kox:

Opublikowano
to bezsensowne przecież alarm jest najprostszą rzeczą do złamania przez złodzieja no nic bede musiał poszukac ubezpieczenia gdzie nie musze miec alarmu. Swoją drogą jak rok temu ubezpiecząłem ten sam samochód to powiedziałem że mam autoalarm bo byłem święcie przekonany ze ta czerwona dioda co miga w drzwiach świadczy własnie o tym że jest alarm. Ciekawe czy jakby mi zajumali auto czy wypłacili by odszkodowanie.:P:kox:

Pewnie mieliby podstawę by nie wypłacić kasy albo obciąć wypłatę odszkodowania.

Z drugiej strony masz w aucie immo a to jest traktowane jako zabezpieczenie fabryczne.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2