Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ile czasu czekaliscie na odszkodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie ile czasu czekaliscie na odszkodowanie na szkodzie osobowej ,chodzi mi oczywiscie o czas po zakonczeniu leczenia ,bo mam watpliwosci co do firmy ktora mi to zalatwia minelo 3 miesiace i zero odzewu ,zaczynam sie martwic ze to oszusci jacys (ktorych zreszta juz troche jest ):doh: i bedzie draka

Opublikowano

TU ma 30 dni na podjęcie decyzji,czyli wypłatę odszkodowania lub odmowę wypłaty. 3 miesiące to na pewno jest coś nie tak.

Opublikowano

na szkodzie osobowej - jeśli leczenie zostało zakończone , Firma która Ci to prowadzi zgłasza ten fakt do TU wraz z całą dokumentacją medyczną. Wtedy TU proponuje Ci kwotę odszkodowania i teraz pytanie czy Ty się już na nią zgodziłeś ? jeśli tak - do 30 dni powinieneś dostać kasę a raczej nie TY tylko FIRMA którą wcześniej wynająłeś do reprezentowania Cię w tej sprawie. Na 100% podpisywałeś Im pełnomocnictwo które powoduje iż to ONI dostają kasę na konto z Ubezpieczalni. Następnie po odliczeniu swojej prowizji (zazwyczaj 20/30%) przelewają Ci pozostałą kwotę na Twoje konto.

Jeżeli natomiast kwota podana przez TU nie odpowiada Ci, możesz iść do Sądu i próbować wyciągnąć więcej .

Opublikowano
  • Autor

no to wychodzi na to ze mam problem chyba

Opublikowano

Zadzwoń do TU podaj numer sprawy i zapytaj czy coś było wypłacane w Twojej sprawie. Będziesz miał jasność.

Opublikowano
  • Autor
Zadzwoń do TU podaj numer sprawy i zapytaj czy coś było wypłacane w Twojej sprawie. Będziesz miał jasność.

juz mam jasnosc po ostrej jezdzie z adwopkatem okazalo sie ze sprawdzal w ufg czy mam polise oc po nr.rejestracyjnych i nr. polisy i nic nie bylo ale do glowy mu nie wpadlo zeby sprawdzic nr.vin, 3 miesiace w plecy mysle jak gop ukarac i mu dowalic bo tego nie podaruje moze jakies rady ?

Opublikowano

No ale wcześniej powinieneś dostać pismo od Ubezpieczyciela w którym informują Cię jaką kwotę są skłonni zapłacić. Dopiero JEŚLI się na nią zgodzisz - wypłacają.

U mnie nie było z tym żadnego problemu.

Opublikowano
No ale wcześniej powinieneś dostać pismo od Ubezpieczyciela w którym informują Cię jaką kwotę są skłonni zapłacić. Dopiero JEŚLI się na nią zgodzisz - wypłacają.

Tak jest tylko jak towarzystwo ubezpieczeniowe proponuje Ci ugodę.

Opublikowano
  • Autor

panowi chodzi o to ze adwokat nawet nie rozpoczal sprawy nic do nich nie wyslal :shock3:

Opublikowano

Tak jest tylko jak towarzystwo ubezpieczeniowe proponuje Ci ugodę.

no i w czym jest problem ? jeśli Ktoś ucierpiał w wypadku nie ze swojej winy to Towarzystwo Ubezpieczeniowe ZAWSZE proponuje ugodę :decayed:. co napisałem nie tak ? przeszedłem przez to, miałem tony papierów i dostałem 15.000 więc chyba wiem co piszę :grin: