Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwna sprawa, auto nie jedzie, zrywa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim atj, otóż rozleciała się rolka napinajaca paska rozrządu po 35tys od całkowitej wymiany rozrządu. Pasek nie przeskoczył. teraz mam znowu nowy rozrząd auto wróciło z warsztatu i nie jedzie, zrywa przy przyspieszaniu a dodatkowo zrzuca węże na fmic na mocnych obejmach!!! gdy się ciśnie. autko po dynosofcie 165/350.

najpierw błedy które napotkałem:

3 Faults Found:

16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal

P0571 - 35-10 - - - Intermittent

18058 - Powertrain Data Bus: Missing Message from Instrument Cluster

P1650 - 35-00 - -

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

P1570 - 35-00 - -

po skasowaniu nie wróciły.

logi statyczne:

Log (0 - 000)

Log (1 - 001)

Log (2 - 003)

Log (3 - 004)

Log (4 - 007)

Log (5 - 013)

Log (6 - 014)

Log (7 - 018)

Log (8 - 023)l

bs

Log (0 - 000)

Log (1 - 003)

Log (2 - 011)

noi i dynamiczne

przy 011 zrzuciło węża z IC :( kolejny raz

Log (0 - 000)

Log (1 - 001)

Log (2 - 004)

Log (3 - 003)

Log (4 - 008)

Log (5 - 010)

Jutro wymieniam przewody podcisnienia, auto przed całą szopką z tym rozrządem jeździło super, co sie stało coś padło czy źle poskładali

pomóżcie panowie

Opublikowano

Turbo Ci przeładowuje na full (2560 mbar) i dlatego zrzuca węża. Nie zrobiłeś nawet logu dynamicznego 011 ale nie szkodzi bo masz log dynamiczny grupy 010. Masz zapieczoną zmienną geometrię bo w logu 011 BS turbo długo trzyma pełne doładowanie nawet jeśli przechodzi z trybu ON na OFF. Musisz czyścić zmienną geometrię turbo.

Opublikowano
  • Autor

Tomek ale jak zapiekło jak auto lekko nie ma, trudno mi w to uwierzyć. wypalane cały czas. ale skoro Ty tak mówisz to jutro zrzucam sprężarke.

Opublikowano

Zmienna geometria nie zacina się tylko od nagaru. Z biegiem czasu wyrabia się luz na kierownicach spalin i zaczynają one szorować po bieżni muszli gorącej wycinając w niej rysy i żłobienia i właśnie w nich przycinają się kierownice spalin. Mało forumowiczów to sprawdza podczas czyszczenia zmiennej geometrii i potem po czyszczeniu samego nagaru pytają się dlaczego zmienna geometria znowu się zakleszcza po np. miesiącu czasu - a no właśnie dlatego, że nie spolerowali tych rys :

http://obrazki.elektroda.pl/3969646700_1297893674.jpg

ta bieżnia musi być spolerowana na błysk i można ją wyjąć z muszli gorącej tylko trzeba stuknąć w muszlę gorącą a sama z niej wypadnie i wtddy łatwiej ją obrabiać.

Opublikowano
  • Autor

to raczej to bedzie. albo sie rozsypało co, lece rozbierac, wieczorem powiem co jest.

---------- Post dopisany 09-07-2013 at 00:25 ---------- Poprzedni post napisany 08-07-2013 at 09:05 ----------

Jest tak jak mówiłeś Tomek. Troche porysowane było. Już to wypolerowałem, ale upadł mi pierścień sterujący i teraz nie wiem która stroną ma byc odwrócony do strony zimnej. Jest on jakoś oznaczony?

Pozdro

---------- Post dopisany at 00:25 ---------- Poprzedni post napisany at 00:25 ----------

Jest tak jak mówiłeś Tomek. Troche porysowane było. Już to wypolerowałem, ale upadł mi pierścień sterujący i teraz nie wiem która stroną ma byc odwrócony do strony zimnej. Jest on jakoś oznaczony?

Pozdro

Opublikowano

Podejrzewam, że informację o pozycji pierścienia już znalazłeś na necie ale wkleję dla potomnych. Ma być założony jak na TYM foto.