Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

amorki 1 be a sprężyny - 30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam takie pytanko, jak się jeździ na amorkach 1 be i na sprężynach - 30mm. Jak ktoś ma jakieś doświadczenie to proszę się podzielić. Jeżdze chwile na amorkach 1 ba i sprężynach -30 eibach i jest koszmar. Nikomu nie polecam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mozes opisac dokladnie dlaczego koszmar ?

Zalozylem wlasnie u siebie na probe taki komplet ale jazda poki co tylko po miescie, wiec ciezko mi cos powiedziec.

Opublikowano

U mnie jest 1be i 30mm i koszmaru nie ma A dodam że Gorzów wlkp to jedna wielka dziura. I da się jezdzić .:wink:

Opublikowano

Widze ze tylko u Ciebie koszmar.W moim temacie ktorym zakladalem sporo osob sie wypowiedzialo i chwalilo taki zestaw

Opublikowano
U mnie jest 1be i 30mm i koszmaru nie ma A dodam że Gorzów wlkp to jedna wielka dziura. I da się jezdzić .:wink:

Ale kolega pisal, ze koszmar jest na 1ba i -30mm. Ja u siebie wlasnie na przod zalozylem i bylem ciekaw ;)

Opublikowano
  • Autor

koszmar pod tym wzgęldem że amorki 1 ba mają inny zakres pracy. Przy obniżeniu - 30 są cały czas dociśnięte. Kiedy jadę po wybojach to skaczę jak na trampolinie góra dół. Czuć że amorki nie dają rady.

Opublikowano

ja mam taki zestaw, tzn 1ba+eibach -30 i jest dużo lepiej w porównaniu do ori 1ba , faktycznie gdy jest dużo dołków to nie wyrabiają amorki tak do końca, ale tragedią bym tego nie nazwał , poprostu chyba trzeba trochę wolniej jeździć po nierównościach , na 1ba amorkach masz przynajmniej teraz trochę amortyzacji , a jak założysz 1be to wtedy auto skakać nie będzie tylko raczej będzie tłukło , bo amor dużo twardszy ... W każdym razie ja nie narzekam na taki setup :wink:

jak 1ba się rozlecą to będę dopiero ładował 1be

Opublikowano
  • Autor

Okazało się że jeden amortyzator siadł, dobiłem go do końca na wyboju jadąc w 4 osoby. Przez wylany amor auto skakało. Zakupiłem właśnie amorki KONI STR.T do zawieszeń sportowych w czwartek zakladam.

Opublikowano

O widzisz :) i sprawa się wyjaśniła :wink: teraz czekamy na relacje jak się jeździ na nowych amorkach :decayed:

Opublikowano
  • Autor

jazda dużo sie poprawiła, nie jest zbyt twardo dla mnie w sam raz. Ogólnie to polecam bo amorki nie były aż tak drogie a różnica jest duża choć nie mam porównania z innymi sportowymi.