bacaoca Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 Witam, Moja Audica dostała dziwnych objawów. Często, chociaż nieregularnie, zdarza się, że auto w zakresie do 2600-2700obr/min jest totalnym mułem, nagle turbina łapie tak, że malo przodu nie chce wyrwac. Przy tym znacznie zmienia się dźwięk z tlumików, taki jakby stłumiony, z echem. Co dziwne, to jak już te objawy występują, to w zakresie obrotów gdzie nawet normalnie turbo się nie załącza, auto jest wyraźnie słabsze. Dzieje się to coraz częściej. Byłem u mechanika, podpiął pod komputer. Na kompie żadnego błędu. Zrobił diagnostykę silnika, wstryski etc. Wszystko ok. Jedyne co, to na jałowym biegu jak się zrobi przegazówkę to przy schodzeniu obrotów słychac taką wibrację, jakby rezonans, lekko słyszalne. Mechanik twierdzi, że pada turbina. Ze ma luz na wirniku, przez to wariuje z tym załączaniem itd. Najgorsze, że nie udało mi się akurat przy nim wywołac tych objawów, to się dzieje jak chce i keidy chce. Może ktoś z was miał w swoim podobne objawy? Nie chcę wywalac kasy na coś, co może pomoże, a może nie. Z gory dzięki za odpowiedzi.
bacaoca Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Opublikowano 17 Lipca 2013 Instrukcja niewiele mi mówi, nie mam VAGa, nawet się na tym nie znam. Może polecicie kogoś z okolic Wrocławia kto może coś takiego porządnie zrobic? Poza tym chciałbym się dowiedziec jakie funkcję jeszcze można uruchomic VAGiem, coś tam czytałem, że można, ale przekopałem chyba całe forum i nie znalazłem poza kilkoma pojedynczymi...
Rekomendowane odpowiedzi