Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

usterka w kierownicy - co moglo sie stac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatni regenerowalem maglownice i przed zalozeniem kolumny na koncowke magla zaczalem obracac kierownice( kilka obrotow tylko nie pamietam w ktora strone ale to chyba nie wazne) aż w koncu zaczela sie ciezej obrac i wywnioskowalem ze cos stalo sie z ta tasmą przy kierownicy bo jak przekrecilem stacyjke to klakson sam sie załaczal a pozniej jak jescze troche pokrecilem kierownica to przestal w ogole dzialac. nie wiem jak z airbagiem bo mam zepsuty sterownik i juz wczesniej kontrolka sie swiecila wiec nie wiem czy cos z poduszka tez sie stalo.

wiem ze nie typowa sprawa ale co moglem popsuc i jak to naprawic?

czasami jak krece teraz kiera to cos jakby tyrkalo z okolic tej tasmy co jest zaraz za kierownica.

Opublikowano

Niepotrzebnie ruszałeś kierą prawdopodobnie przerwałeś taśmę poduchy stąd takie objawy.

Nic tylko kiera do zrzucenia i będzie wiadomo.

Opublikowano
  • Autor

no wiem ze nie potrzebnie al calkowicie zapomnialem o tej tasmie. zapomnialem dodac ze jescze konroli od abs i esp wyskoczyly i pod vagiem wycyodzi ze jest jakis blad zwiazany z czujnikiem skretu.

a powiedzcie mi czy ciezko jest wymienic taka tasme i jak sie za nia zabrac?

Opublikowano

Przede wszystkim musisz zobaczyć jaką masz taśmę.Dostaniesz się do niej demontując kierę i plastikowe osłony.Potrzebne będą klucze.Na forum już był opis i fotostory jak to zrobić,więc musisz poszukać.Tylko ta szukajka to do d.py :wallbash:

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ----------

Zobacz tutaj http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-immobilizer-1649/ jak się dostać do środka:wink: