Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z sondą lambda w A4 B6 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam Audi A4 B6 3.0 V6 Quattro. Autko ma dwa tłumiki. Od jakiegoś czasu wyskakuje mi kontrolka Engine. Sprawdziłem na komputerze błąd i wyszło

17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S1: Performance too Low

P1103 - 008 - Implausible Signal

Domyślam się że chodzi o Sondę Lambda ale którą?? Zaglądałem pod samochód i wydaje mi się że są 4. Po 2 na każdy tłumik. Może się mylę. Ale o którą dokładnie chodzi. Wynika z tego błędu coś czy trzeba sprawdzać miernikiem? Jeśli tak to w jaki sposób to zrobić i gdzie?

Pozdrawiam

Opublikowano

7- Sonda lambda za katalizatorem -G130-

q 1. rzędu cylindrów (prawa strona)

q Gwint nowych sond lambda jest pokryty pastą montażową; pasta ta nie może dostać się do szczelin w obudowie sondy

q W przypadku powtórnego użycia dotychczasowej sondy lambda nanieść na gwint pastę przeciwtermiczną

8- Sonda lambda -G39-

q 1. rzędu cylindrów (prawa strona)

q Gwint nowych sond lambda jest pokryty pastą montażową; pasta ta nie może dostać się do szczelin w obudowie sondy

q W przypadku powtórnego użycia dotychczasowej sondy lambda nanieść na gwint pastę przeciwtermiczną, pasta nie może dostać się do szczelin w obudowie sondy

12- Sonda lambda 2 -G108-

q 2. rzędu cylindrów (lewa strona)

q W przypadku powtórnego użycia dotychczasowej sondy lambda nanieść na gwint pastę przeciwtermiczną, pasta nie może dostać się do szczelin w obudowie sondy

13- Sonda lambda 2 za katalizatorem -G131-

q 2. rzędu cylindrów (lewa strona)

Opublikowano

to jest sonda ta od strony otworzonej maski obok silnika miałem ten sam błąd i wymieniłem na nowa boscha i już jest w porządku

Opublikowano
rav85 napisał(a):
to jest sonda ta od strony otworzonej maski obok silnika miałem ten sam błąd i wymieniłem na nowa boscha i już jest w porządku

Obok silnika tzn. że od strony kierowcy czy pasażera?

Ok już wiem dokładnie która to.

Czy ta będzie dobra?

Wszystkie 4 są takie same, tylko w innych miejscach??