Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy po montażu ori haka i modułu - prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zamontowaniu ori haka i modułu do haka (zaprogramowałem również moduł centralnej elektryki) nie kasują mi się błędy . Czy mam zrobić adaptację i przyuczenie CE - czy pomoże to w skasowaniu błędów.CE zakodowałem 10101.Ciekawi mnie ostatnia cyfra w kodowaniu czy jest dobrze mam auti bez bi-xenonu czy nie powinna być 2 zamiast 1:

?xxxx: Nadwozie

0 – Sedan

1 – Avant

2 - Cabrio

x?xxx: Czujnik światła i deszczu

0 – brak

1 – zainstalowany

xx?xx: Moduł haka

0 – brak

1 – zainstalowany

xxx?x: Reflektory

0 – Halogenowe bez DLR

1 – Halogenowe z DLR

2 – Bi-ksenon z DLR

3 – Bi-ksenon bez DLR

4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne)

xxxx?: Kraj

1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon)

2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu)

3 – USA/Kanada (Bi-ksenon)

4 – Kanada (bez Bi-ksenonu)

5 – Specjalne pojazdy

Address 08: Auto HVAC Labels: 8E0-820-043.lbl

Part No: 8E0 820 043 AJ

Component: A4 Klimaautomat 2831

Coding: 00000

Shop #: WSC 00000

VCID: 69DDB9973BB9

1 Fault Found:

01206 - Signal for Duration of Ignition Off Time

27-00 - Implausible Signal

Address 16: Steering wheel Labels: 8E0-953-549.lbl

Part No: 8E0 953 549 S

Component: Lenksáulenmodul 0611

Coding: 00012

Shop #: WSC 06325

VCID: 43814B3F7955

1 Fault Found:

01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285)

49-10 - No Communications - Intermittent

Opublikowano

CZeść kolego!

CZy możesz podesłać jakieś namiary na link do materiałow instruujących w montażu haka do B7 lub B6, który to bardziej mnie interesuje??? Raczej w B6 jest podobna instalacja jak w B7. Nie moge znaleźć nic ciekawego na forum, a wiem że zasadniczy problem stanowi podłączenie instalacji elketrycznej z modułem włącznie. Chce zakupić ori hak używany wraz z wiązką i modułem. Zastanawia mnie gdzie powinienem wpiąć kabelki odchodzące od modułu, czy z tyłu auta jest jakaś kostka?? Czy trzeba ciagnąć jakieś kabelki aż do przekaźnika??? Z tego co się zorientowałem to dwie kostki w wiazce idą do modułu a jedna kostka z modułu wychodzi i nie wiem gdzie ona ma byc podłączona? Jakbyś mógł mi pomóc w tej sprawie to będę wdzięczny. Jestem trochę nowicjuszem w temacie elektryki, jak z mechanicznym zamontowaniem haka sobie powinienem poradzić tak z elektryką może być cięzko. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

up

---------- Post dopisany at 20:43 ---------- Poprzedni post napisany at 15:45 ----------

Skasowałęm jescze raz błędy trochę pojezdziłem i jest ok - przyczyną było prawdopodobnie odłączenie zasilania.

---------- Post dopisany at 20:55 ---------- Poprzedni post napisany at 20:43 ----------

CZeść kolego!

CZy możesz podesłać jakieś namiary na link do materiałow instruujących w montażu haka do B7 lub B6, który to bardziej mnie interesuje??? Raczej w B6 jest podobna instalacja jak w B7. Nie moge znaleźć nic ciekawego na forum, a wiem że zasadniczy problem stanowi podłączenie instalacji elketrycznej z modułem włącznie. Chce zakupić ori hak używany wraz z wiązką i modułem. Zastanawia mnie gdzie powinienem wpiąć kabelki odchodzące od modułu, czy z tyłu auta jest jakaś kostka?? Czy trzeba ciagnąć jakieś kabelki aż do przekaźnika??? Z tego co się zorientowałem to dwie kostki w wiazce idą do modułu a jedna kostka z modułu wychodzi i nie wiem gdzie ona ma byc podłączona? Jakbyś mógł mi pomóc w tej sprawie to będę wdzięczny. Jestem trochę nowicjuszem w temacie elektryki, jak z mechanicznym zamontowaniem haka sobie powinienem poradzić tak z elektryką może być cięzko. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Co do modułu to częśc trzeba podłaczyć z tyłu a częśc trzeba ciągnąć do przodu do MCE tam wpina się szynę can i zasilania. Stacyjkę można wpiąć z tyłu znaleźć kabel, uziemienia również. Co do samego montażu mechanicznego to trzeba sciagnąć tapicerkę z tyłu i zderzak, wyciągnąć starą belkę i włożyć nową i wszystko zmontować spowrotem. No i trzeba zakodować MCE.Jak masz jakieś dokładniejsze pytania pisz na priv.