Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cabrio 2,5 TDI R5 AEL - black and white

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Mechanika to nie problem:) gorzej było z elektryka bo w tym kuleje, ale dzięki kolega z forum audi80.pl jakoś dało rade :)

Opublikowano

Raz jeszcze gratki zapału.

Opublikowano
  • Autor

Wersja robocza:)

Edytowane przez audkic

Opublikowano

:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Z nowości:
Układ dolotowy w kupie, układ chłodzenia poskładany, chłodnica już na swoim miejscu.
2594765d9eabd5b2m.jpg

Na razie walka trwa z ustawieniami, a w miedzy czasie wpadły koła na tapetę. Pierwsza przymiarka
4ea6d5e9144bc4fam.jpg
766914b89a58afa7m.jpg
e585e32af4dd9182m.jpg

Mała przejażdżka - autko jeździ, hamuje i skręca:)
https://www.youtube.com/watch?v=eNWjTXIVVrU

Edytowane przez audkic

Opublikowano

:oklasky:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

W miedzy czasie, pomiędzy budowa garażu i pracą, wpadły fotele na swoje miejsce.
494be764ad52695fm.jpg
fc53c5f99d57a339m.jpg

Edytowane przez audkic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawy projekt, a wiesz może czy te 2.5 TDI wychodziły w którymś modelu w quattro? Pochwal się spalaniem :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ciekawy projekt, a wiesz może czy te 2.5 TDI wychodziły w którymś modelu w quattro? Pochwal się spalaniem :naughty:

Legendarna jednostka A6 C4 2,5 TDI Quattro, z takiego pochodzi moja. Pozatym silniki te były montowane w VW i Volvo. Pod 2,5 TDI pasuja skrzynie z VW i audi, można spokojnie wkłądac quattro na swapa od A4 B5 1,9 TDI czy od 2,5 TDI V6. Zarzucasz jednomas od AAT lub 2,3 NG i możesz sie bawić. Ja mam koło i tarcze od 2,3 NG, nie ma zauważalnych wibracji jak to niektorzy pisza.

W A6 C4 Avant Quattro zadowolila sie 7 l on. A jak sie pociagło po tłokach to i 10 nie stanowiła dla niej przeszkody :) w cabrio to tak kolo 6 - 6.5 przy takiej normalnej jezdzie, nie emeryt.

Edytowane przez audkic

Opublikowano

No właśnie tak myślę, że pali tyle co moje 1.9 90KM :facepalm: Trochę czytałem o tej jednostce, mi się marzy Audi 90 B2 quattro z właśnie tym silnikiem przeszczepionym. Dobić do tych 170 koni i wystarczy, bo na więcej koni potrzeba już sporej gotówki. Czytałem właśnie że 2.5 ma ciężkie koło zamachowe. Pewnie dużo Cie taki silnik nie kosztował, bo dosyć sporo ich na rynku? Ostatnio jeździłem audi w quattro, jak bardzo żałuję że takiej od razu nie kupiłem! Temat będę obserwował, 80-tka w cabrio to jest coś! :kox:

Opublikowano

praca jak na 2.5 tdi rzędówkę bardzo ładna

Opublikowano
  • Autor

No właśnie tak myślę, że pali tyle co moje 1.9 90KM :facepalm: Trochę czytałem o tej jednostce, mi się marzy Audi 90 B2 quattro z właśnie tym silnikiem przeszczepionym. Dobić do tych 170 koni i wystarczy, bo na więcej koni potrzeba już sporej gotówki. Czytałem właśnie że 2.5 ma ciężkie koło zamachowe. Pewnie dużo Cie taki silnik nie kosztował, bo dosyć sporo ich na rynku? Ostatnio jeździłem audi w quattro, jak bardzo żałuję że takiej od razu nie kupiłem! Temat będę obserwował, 80-tka w cabrio to jest coś! :kox:

Jednomasowe koło miało tylko audi 100 C4 2,5 TDI AAT w A6 C4 2,5 TDI był już dwumas. Możesz zostawić na dwumasie bo kolo od AAT sporadycznie idzie dostać, ja mam wsadzone od 2,3 NG silnik podobny tylko benzyna. Gdzieś czytałem ze 2,3 i 2,5 TDI maja takie same bloki.

Silnik miałem ze swojego auta:) ale jesli sie juz bawic to u mnie pojawiła sie mysl na 80 w avancie i 2,5 TDI z quattro:) i tutaj można nabyć auti 100 C4 2,5 TDI w dobrej cenie bo praktycznie kupujesz auto za 2-3 tys i masz wszystko, z tym ze wersja 115ps.

Miedzy AAT a AEL roznica jest w wtryskach i pompie. Jeśli chodzi o koszty tuningu tego silnika to już zależy w co celujesz. Jak 170 ps to nic nie trzeba w zasadzie robic poza programem oczywiscie:)

praca jak na 2.5 tdi rzędówkę bardzo ładna

Mruczy zacnie:) a na przelocie bedzie jeszcze milej, niby jeden gar wiecej jak w 1,9 TDI a jaka roznica.

Edytowane przez audkic

Opublikowano

Dawaj jakies foty i filmy :jerk:

Opublikowano
  • Autor

Jak poskładam wszystko jak nalezy bedzie jakiś ciekawy filmik:)

A narazie turbo przygotowane do montażu, także pomału do przodu. Można wreszcie brać się za downpipe z kwasiaka.
e42ab9f9e351a6c3m.jpg

Turbo wpasowane, tylko dorobić olejowanie i będzie ready oraz oczywiście downpipe.
92cde9b4b743722dm.jpg
ed19d29b57bb124dm.jpg

Opublikowano

Super robota. Z drugiej strony ciekawi mnie czy taki silnik podszedl by do A6 C5

Opublikowano
  • Autor

Super robota. Z drugiej strony ciekawi mnie czy taki silnik podszedl by do A6 C5

Podejsc by podszedl, pytanie co by trzeba przerobic, w C5 silnik siedzi jak mi sie wydaje na sankach?? u mnie czy w C4 siedzi na podluznicach, tutaj juz masz pierszwa przeszkode:) a wiele jeszcze po drodze :)

Opublikowano

Dokladnie tak jest jak mowisz. Trzeba by mocowanie robic w sankach chyba

Opublikowano
  • Autor

Było by zabawy, chyba lepiej kupic 100 albo A6 C4 lub Volvo bo tez tam wychodziło 2,5 TDI :)

Opublikowano

narazie juz mi sie nie chce juz z tym bawic. Moze kiedys. Chcialbym kupic A6 C5 2.5 quattro w dobrej cenie i zeswapowac na 1.9 130 plus pare modyfikacji.

Opublikowano
  • Autor

narazie juz mi sie nie chce juz z tym bawic. Moze kiedys. Chcialbym kupic A6 C5 2.5 quattro w dobrej cenie i zeswapowac na 1.9 130 plus pare modyfikacji.

W takiej konfiguracji nie bedzie wiekszych problemow:)