Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l Witam, Przeszukałem posty wszyscy polecają sprzęgła do silników AVF, AWX ale nic nie znalazłem o swoim. Jakie mocniejsze sprzęgło można wrzucić pod mój silnik 115km ? Chciałbym ruszyć z tunningiem tzn FMIC + większe turbo no i oczywiście jakis soft wgrać ale chciałbym się zabezpieczyć u mnie i tak już nie długo padnie sprzęgło wiec odrazu można wymienić na coś lepszego. Prosiłbym o porady w tej sprawie co można założyć do mojego AJM'a
Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l komplet od AWXa, do jakis 200/400 rozłożonych z głową wystarczy, jak wiecej to dajesz tego awxa na wzmocnienie
Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l Autor 200/400 to chodzi o to że do 200km i 400Nm ? jeżeli wytrzymuje takie obciążenia to było by świetne a orientujesz się czy trzeba coś przerabiać ? i to jest dwumas ?? czy chodzi o coś takiego ??? Koło dwumasowe+sprzęgło SACHS PASSAT B5 1.9TDI AWX (3414593562) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l seryjne a AJM tez wytrzyma 200/400:wink: chyba ze bedziesz scigał sie codzinnie z własnym cieniem,
Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l Autor To sprzęgło ma 228 mm i ilość zębów to 23 ale martwie się że to sprzęgło własnie jest za słabe do takich przeróbek z tego co wyczytalem na forum wiele osob miało tak że po chipie ślizgało im się sprzęgło :/ moje zaraz będzie do wymiany dlatego chciałbym się zabezpieczyć przed tym czynnikiem ubocznym jak ślizganie sprzęgła i nie przyjemny zapach spalonego sprzęgła. ale jeżeli to sprzęgło wytrzyma 200Km i 400Nm to ok myslę że aż takiej przeróbki nie zrobie chciałbym uzyskać moc około 170 km.
Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l to spokojnie ci styknie to od AWXa, ja mam u siebie takie i podobną moc:wink:
Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l Autor No to fajnie, cieszy mnie to bardzo jeszcze jedno pytanie, jakbyście mogli podpowiedzieć to jakie sprzęgło kupić z firmy SACHS czy LUK ? czy to z allegro co podałem bedzie dobre ?? może macie jakieś lepsze propozycje ?
Opublikowano 18 Sierpnia 201312 l Autor Wielkie dzięki za wskazówki na pewno się do nich zastosuje na was zawsze można liczyć. Podziękował