Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Problem z plynem chlodniczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wszystko zaczelo sie od wymiany uszczelki pod glowica ( jedna bo to V). Ubywa mi systematycznie plynu ze zbiorniczka wyrownawczego. Z jednej strony objawy sa takie jakby poszla druga uszczelka bo auto zaczelo strasznie dymic widac to wieczorem w dzien nie bardzo, ale z drugiej strony nie przybya nic oleju plyn tez z olejem sie nie miesza. Pod samochodem widac czasami plamy po plynie chlodniczym (wodzie demineralizowanej bo dolewanie G12 juz mi sie znudzilo). Zaraz po odpaleniu auta i wcisnieciu pedalu gazu slychac takie jakby bulgotanie/przelewanie sie wody. Kilka razy zdazylo sie ze na trasie wyskoczyl mi na komputerze komunikat o plynie chlodniczym i po podniesieniu maszki bylo tak 2 cm ponizesz min. ale w momencie jak lekko odkrecilem korek syknelo i poziom sie podniosl... magia. Czy moze miec to zwiazek ze zle odpowietrzonym ukladem chlodzenia? Ma ktos moze jakies sensowne pomysly co to moze byc..?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dołączam sie do pytania kolegi bo mam identyczny problem:/

Opublikowano

stwierdzam zapowietrzenie ukladu chłodzenia

ubytek plynu może być spowodowany nie dokręceniem opaski węża lub dziura w chlodnicy

Opublikowano

Mam to samo.. tylko że ja uszczelki nie wymieniałem.. i nawet wiem skąd leci.. z wlotu chłodnicy po prawej stronie..

Opublikowano

posprawdzajcie opaski

Witam.

Wszystko zaczelo sie od wymiany uszczelki pod glowica ( jedna bo to V). Ubywa mi systematycznie plynu ze zbiorniczka wyrownawczego. Z jednej strony objawy sa takie jakby poszla druga uszczelka bo auto zaczelo strasznie dymic widac to wieczorem w dzien nie bardzo, ale z drugiej strony nie przybya nic oleju plyn tez z olejem sie nie miesza. Pod samochodem widac czasami plamy po plynie chlodniczym (wodzie demineralizowanej bo dolewanie G12 juz mi sie znudzilo). Zaraz po odpaleniu auta i wcisnieciu pedalu gazu slychac takie jakby bulgotanie/przelewanie sie wody. Kilka razy zdazylo sie ze na trasie wyskoczyl mi na komputerze komunikat o plynie chlodniczym i po podniesieniu maszki bylo tak 2 cm ponizesz min. ale w momencie jak lekko odkrecilem korek syknelo i poziom sie podniosl... magia. Czy moze miec to zwiazek ze zle odpowietrzonym ukladem chlodzenia? Ma ktos moze jakies sensowne pomysly co to moze byc..?

mniej wiecej w którym miejscu silnika widzisz wyciek?