Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moduł komfortu. PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie znajduje sie moduł komfortu w a4b7 avant , problem polega na tym że nie moge zaprogramować kluczyków do auta , program i sprzęt sie łączy z autem ale nie przypisuje wartości żadnych , czy moduł komfortu jest rozbieralny aby go naprawić czy musze kupic identyczny i zaprogramować do auta

Opublikowano

A może to pilot jest zepsuty?

Opublikowano

pod nogami kierowcy pod tapicerką

Opublikowano

jaki numer kluczyka spradz i podaj , zmieniales baterie ? 422mhz ? padł kluczyk koszt 250zł

Opublikowano
  • Autor

sprawa wyglądala następująco , kupilem auto z belgii, w kluczykach były baterie ( ale nie dawały żadnych znaków życia) , kupiłem nowe zalożylem , diody mrygają , jeszcze takim urządzeniem pomiarowym oba piloty były sprawdzane , okazało sie że tylko jeden jest sprawny ( ten uszkodzony oddałem do naprawy) próbowałem zaprogramować je procedurą manualną ale bez skutku , nastepnie oddałem do magika , podlączył pod komputer , chcial przypisać dwa kluczyki , na kanale 7 i 21 , ale nie można przypisać wartości , zakonczone fiaskiem , wstepna diagnoza , trzeba wyciągnąć Moduł komfortu , pewnie nie jest on rozbieralny aby go sprawdzić , może coś sie upaliło , albo jakiś zimny lut , czy może zasilanie gdzieś znikło przed modułem , ręce opadają , dużo rozbierania aby sie do niego dobrać ? z góry dzięki za podpowiedz, pozdrawiam

---------- Post dopisany at 20:23 ---------- Poprzedni post napisany at 20:15 ----------

jaki numer kluczyka spradz i podaj , zmieniales baterie ? 422mhz ? padł kluczyk koszt 250zł

06:568,800,165

8E0 837 220K

433Mhz

H19\S05 5476

to są wszystkie dane jakie zdolalem spisac z kluczyka

Opublikowano

Mnie właśnie w taki sposób padł jeden z kluczyków. Też 8E0 837 220K. Nadawał, lecz moduł komfortu go nie widział. Pomogło kupienie drugiego i przełożenie transpondera. Ten drugi dał się bez problemu dopisać.

Opublikowano
  • Autor

problem w tym że ani jeden ani drugi nie można zaprogramować

Opublikowano

Sprawdzenie , czy moduł komfortu widzi kluczyk jest bardzo proste.

VAG moduł komfortu 46

potem 08 bloki pomiarowe i w kanale 007 na drugiej pozycji widać w momencie działania pilota zmianę wartości.

Jeżeli moduł komfortu widzi pilota.

Jak nie ma zmiany, to pilot jest uszkodzony albo nadaje na innej częstotliwości.

Sprawdź w ten sposób swoje piloty.

Jak te wartości będą się zmieniać ,to pilot musi się dać zaprogramować.

Opublikowano
  • Autor
Sprawdzenie , czy moduł komfortu widzi kluczyk jest bardzo proste.

VAG moduł komfortu 46

potem 08 bloki pomiarowe i w kanale 007 na drugiej pozycji widać w momencie działania pilota zmianę wartości.

Jeżeli moduł komfortu widzi pilota.

Jak nie ma zmiany, to pilot jest uszkodzony albo nadaje na innej częstotliwości.

Sprawdź w ten sposób swoje piloty.

Jak te wartości będą się zmieniać ,to pilot musi się dać zaprogramować.

Dzięki kolego za pomoc , jak tylko będę miał możliwość podłączenia komputera do auta to sprawdze , co jeśli pilot bedzie nadawał na innej czestotliwości?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

8E0 837 220K wymienia sie na Q, te K padaja czesto, niestety