Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KPL. Sprzegło z AKE 180 PS do BFC 163 PS CZY PODEJDZIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie/Panie proszę o fachową poradę, mianowicie prawdopodobnie pada mi sprzęgło (objawy: pulsujący pedał sprzęgła na wciśniętym i nie na wciśniętym, stuki, źle zapala, czasami telepie budą na wolnych i jak jade też powstaja jakieś dziwne wibracje) Ale do rzeczy mam możliwość kupienia od kolegi kompletnego (bez łożyska oporowego) sprzęgła od AKE po lifcie (po 2002) po przebiegu 15 000 (pękł pasek rozrządu - silnik zmieniono na 1.9) sprzęgło z 2011 roku są jeszcze wszystkie znaczki itp.... Moje ptanie brzmi czy taki zestaw podejdzie do mojego BFC.

Opublikowano

podejdzie jeśli jest z manuala rzecz jasna

Opublikowano
  • Autor

rzecz jasna z manuala ale tak na serio podejdzie, kolego masz coś na poparcie swojej tezy

Opublikowano

skrzynie i bloki silnikow a wiec i waly glowne były generalnie te same w każdym 2.5tdi wiec musi to pasowac

---------- Post dopisany at 13:25 ---------- Poprzedni post napisany at 13:22 ----------

wlasnie sprawdziłem, kolo zamachowe dla wszystkich 2.5tdi v6 miało ten sam numer - 059105266T

dociski sprzegła dla 180KM motorow miały inny numer ale wynikalo to z tego ze mogly być nieco mocniejsze, wiec dla ciebie na dobre to wyjdzie i tak, same tarcze sprzegla dla wszystkich 2.5 tdi v6 tez miały ten sam numer

jestem w 100% pewien ze będzie wszystko pasowalo

Opublikowano
  • Autor

dziekuje Ci bardzo kolego. Chyba mechanik chce mi zamontować nowe sprzęgło pewnie ma spory upust (za komplet powiedział mi ok 3000 bez roboty)

Opublikowano

jakos sporo chyba, popatrz sobie ile takie sprzeglo z dwumasem w sklepach kosztuje lub na allegro, za robote nie więcej jak 3-4 stowki normalnie powinien wziac

Opublikowano
  • Autor

robota tyle to wiem powiedział 400 zł ale po drodze bedzie uszczelniacz wału i pewnie coś jeszcze.. dzieki za info