Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Światła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jest to mój pierwszy samochód i mało sie na nim znam :(

Chodzi mi o światła.

Gdzie mam wcisnąć gdy chce jeździć w dzień, a gdzie w nocy.

Instrukcja obsługi nie jest konkretnie dla tego modelu dlatego ciężko jest mi sie połapać :(

Dźwignia

1 poziom - postojowe

2 poziom - mijania

lvvi.jpg

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć jak używać tych przycisków :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeden to chalogeny przednie a drugi przeciwmgielna z tyłu. Jak nie ma mgły to mandat za użytkowanie.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Witam, dajesz dźwignię na poziom 2 jak to opisałeś i jeździsz i w nocy i w dzień. Chyba,że zamontujesz sobie LEDy z DRL-em i homologacją, to nie będziesz nic musiał włączą, ponieważ same się załączą po zapłonie. Tak jak kolega napisał wyżej:

Jeden to halogeny przednie (jak masz mgłę to je włączasz) a drugi przeciwmgielna z tyłu (też włączasz jak jest mgła i widoczność spada do 50m, czasami używa się je w mocną ulewę).:wink: A pierwszy przycisk, to regulacja świateł w lampie, albo podnosisz, albo opuszczasz światła. gdzie 0- to górna granica wysokości, a 3 najniżej czyli świecą nieco poza błotnik samochodu. 4 przycisk to podgrzewanie tylnej szyby (i lusterek jak masz podgrzewane) przydaje się w zimę do odszraniania tylnej szyby i lusterek oraz w deszcz, aby szybciej odparowała woda:naughty: 5 przycisk, to awaryjne światła, używane w razie wypadku, awarii czy przeproszenia kogoś za coś, np. za wjechanie przy wyprzedzaniu przed nos. NIE SŁUŻĄ ONE DO PODZIĘKOWANIA !!!:facepalm: Dziękujemy migaczami lewy, prawy i jego wielokrotność. Wszystko:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie panowie :) !

Takich informacji trzeba mi było :)

Pozdrawiam !

Opublikowano

Powodzonka i bezawaryjności:wink:

Opublikowano

tylko w terenie zabudowanym nie śmigaj na halogenach bo niebiescy się czepiaja:decayed:

Opublikowano

ja w dzień daje dzwignia na pozycyjne + załacze halogeny przod i jakos nikt się nie czepia cały rok tak jezdze

Opublikowano
ja w dzień daje dzwignia na pozycyjne + załacze halogeny przod i jakos nikt się nie czepia cały rok tak jezdze

Bo niebiescy nie załapali bo masz światła BOSCHA zespolone i myśla że to mijania bo świecą z postojów kami:polew::polew:

Opublikowano

Też kiedyś tak jeżdziłem i niebiescy bez zajawki.

Opublikowano

Zależy na kogo trafisz, ale jak chcesz kusić los, to wiesz...