Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zmiana silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam w swoim audi silnik 1.6 101 KM model 1995 sedan czy jest mozliwość włożenia tam silnika diesel'a 1.9 TDI czy to raczej nie możliwe lub za bardzo kosztowne i pracochłonne???

Opublikowano

Możliwe na pewno jest tylko moim zdaniem nieopłacalne. Dochodzi wymiana zawieszki, zegarów. Nie wiem czy czasem nie trzeba zmienić jeszcze układu wydechowego i wlewu paliwa.

Opublikowano

Przerabianie benzyny na diesla to niezla szkoła :-) Juz raz to robiłem jak w Audi Coupe zmieniłem beznynę 2.0 na 1.9 TDI. Prócz przekładki silnika ze skrzynią i półosiami trzeba mieć kompletny osprzęt, wiązkę, zegary. Do tego przerobienie układu zasilania, wywalenie filtrów i pompki z benzyny, danie z diesla. Zmiana kilku przewodów zasilających, części wydechu itp itd. Zrobić da się wszystko, pytanie czy masz chęci i zapas części. Najlepiej rozbitego dawcę.

Opublikowano

dobrze byś zrobił jak byś tego 1.6 wywalił i wsadził 1.8t + gaz ,ekonomiczniejsze teraz od diesla, a ropka ma kosztować pod 6zł za 1l ,wiec nie zbyt opłacalny interes kupowanie diesla. i mniej przeróbek

Opublikowano
  • Autor

Czyli lepei jto zmienić samochód :) gaz zakładać do tego silnika to tak jak kulawemu założyć kulę u nogi, a kupować silnik i jeszcze do tego gaz zakładać to mnie wyjdzie z 5 k a samochód warty jest 6k.

Opublikowano

Dzisiejsze instalacje gazowe sa przyzwoite i 1.8t + gaz jest dzisiaj czesto spotykane. Przy dobrej instalacji nawet nie odczujesz spadku mocy, oczywiscie sa talenty co do turbodoladowanego silnika wkladaja zwykly gaz a nie sekwencje BO TANSZY i pozniej maja mula. Mam 1.9 tdi AFN i bardzo chwale sobie ta jednostke jednak bardzo powaznie rozwazam opcje 1.8t z quattro w gazie.