Krzysztof78 Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 Od miesiąca ucieka mi płyn chłodniczy. Wycieków nie ma a jednak znika:( auto działa poprawnie a co chyba najważniejsze nie kopci więc uszczelka i silnik są w porządku. Doradźcie co zrobić aby sprawdzić co jest nie halo bo przed zimą muszę wymienić płyn bo dopóki są ubytki będę lał wodę bo szkoda kasy na płyn.
Szarik Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 Musi gdzies byc wyciek,jakie ilosci ubywa.
Krzysztof78 Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 ubyło przez dwa tygodnie z poziomu max do minimum. Dodatkowo dziś zauważyłem, że z układu wydechowego leci woda i lekka para. Nigdy wody nie było a tu się pojawiła. Temperatura na dworze to 16 stopni i pochmurny dzień. ---------- Post dopisany 15-09-2013 at 10:45 ---------- Poprzedni post napisany 14-09-2013 at 13:32 ---------- Sprawdziłem korek oleju i jak dla mnie jest dobry. Zajrzałem do zbiornika z płynem chłodniczym podczas włączonego silnika i żadnych bąbelków powietrza nie było. Gdzie szukać wycieku?? z Góry nic nie wskazuje na uciekanie płynu
rafal9119 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 sprawdzałeś kruciec? chłodnice?? a może ci po prostu wyrzuca płyn przez otwor na dole zbiorniczka. to ze leci para z tłumika to jest normalne zapewne nie masz katalizatora u mnie po wyrzuceniu kata tez zaczol parowac jak z lokomotywy. zebys pomyślał to po każdej jazdzie autem podstawił bys pod silnik jakiś karton. i zawsze było by widać plame.
Krzysztof78 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Opublikowano 22 Września 2013 auto postało 3 dni i zauważyłem, że pod silnikiem pojawiła się plama. jak na moje jest wyciek gdzieś w okolicy dolnej części węża, który idzie od strony nagrzewnicy a wchodzi gdzieś do silnika. Zdejmę osłonę silnika i dowiem się dokładnie co i jak.
bediks Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Panowie a są jakieś zamienniki krucca czy tylko ASO ?
kylo1991 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 kolego u mnie w 1,8(ADR) też co jakiś czas ubywało płynu, też niby wycieku nie zauważyłem ale jak się okazało to był wyciek. Wyciek był mały i przy rozgrzanym silnik w miarę na bieżąco wysychał. Wyciek był przy mocowaniu termostatu.
lukii23 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 tak kolego jest zamiennik i ja u siebie osobiście taki mam i wszystko jest ok. za chwile będziesz miał kilka postów ze tylko ori. za 100zł ja mam za ok 15 zł i jest dobry i wiem ze wielu kolegów taki ma. z tego co pamiętam to firmy torpan. kup też komplet uszczelek na czujnik i zaślepke
Rekomendowane odpowiedzi