Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana paska rozrządu i oprzyrządowanai.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się do wymiany paska rozrządu i napinaczy. Muszę się też dostać do pompy wody. Muszę więc zdjąć zderzak, chłodnice ( cały przód). Poszukuję więc jakiejś informacji co po kolei trzeba rozebrać i wyjąć żeby się dostać do rozrządu i pompy. Może być jakiś film.

Opublikowano

Nie wiem czy czegoś nie przegapię ale zaczynasz najpierw od ściągnięcia przedniego zderzaka (jak będziesz pod samochodem to zobaczysz 2 śruby którymi jest przymocowany odkręcasz je i przy końcach zderzaka popychasz go na do tyłu wtedy zejdzie ci z zaczepów), jak odepniesz już zderzak to będziesz widział już wszystko musisz odkręcać po kolei później chłodnica ale nie wiem czy lampy nie będą ci przeszkadzać jak już uporasz się z chłodnicą to wszystko na widoku już będzie :) Proponuję żebyś poszukał sobie książkę SAM NAPRAWIAM tam jest super opisane jak nie znajdziesz napisz pw :):P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak napisał ja74687 ściągasz zderzak i wzmocnienie czołowe razem z chłodnicą, lampy zostają na swoim miejscu. Pamiętaj też o spuszczeniu cieczy chłodzącej. Potem zrzucasz pasek od klimy, pompy cieczy chłodzącej o raz pasek wieloklinowy alternatora, potem zdejmujesz osłony paska rozrządu, ściągasz pasek rozrządu i odkręcasz koło zębate które na zdjęciu zaznaczyłem żółtym kółkiem i już masz super dostęp do pompy. Zdjęcie zrobiłem zaraz po wymianie pompy.

Nowa_pompa_cieczy_ch_odz_czej.jpg