Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kayaba czy Sachs? <konkretne modele>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że tego typu wątków było od groma ale zawsze kończyło się grubą dyskusją a ja mam konkretne pytanie:

Będę wymieniał amortyzatory z tyłu (B5 FL avant ośka, zawieszenie 1BE) - który z tych dwóch modeli lepiej się sprawdzi? (bardziej zalezy mi na komforcie niż twardości - oczywiście na tyle na ile może mi to 1BE zapewnić):

KYB 353 016 (Ultra SR)

SACHS 280 562 (Super Touring)

W razie czego mogą być inne propozycje, budżet do 600 zł za oba.

Opublikowano

Ani Kayaba ani Sachs nie są złe, a Febi pytałeś? też najdroższe nie są a dobre tylko musisz dokładnie dopytać cene bo kiedyś pytałem ale nie pamiętam ile? A nie chce wprowadzić cię w błąd.

Opublikowano

Ale komuś dekiel sadzi. Nie można ich porównać. Odpowiednikiem Sachs ST jest KYB Excel G i Bilschtein B4. Ultra SR jest 3 razy wyżej i jest twardy.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano
  • Autor

Artur, Febiego znam raczej z innych części - póki co wolę skupić się na "usual suspects": KYB, Sachs, Boge... (Bilstein to jednak nie ten budżet)

Krzysiek - faktycznie, nie doczytałem - do 1BE pasuje bardziej seria Sachs Advantage - czyli:

170 816

280 561

Ultra SR to będzie poziom twardości ori 1BE czy jeszcze sztywniej?

Opublikowano

Raczej sztywnej. To coś między Bilem B6 a B8.

BE to jeszcze nie taki cud świata wiec ładuj Excel G jak chcesz komfortu .

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano
  • Autor

Założyłem Excel G i i tak jest mega twardy w porównaniu z wyjechanym ori Sachsem 8D0 513 031F który siedział jeszcze od nowości - dzięki za ostrzeżenie Kris :)

Opublikowano

Nie ma za co. Ostatnio na Sachs Super Touring się przejechalem :-( kiedyś na Bilschtein B4 :-( i każdemu w tej klasie cenowej powiem KYB Excel G ;-) .

Tapatalk 4.

Opublikowano

panowie mam u siebie jesczze ori amory audi czy po zalozeniu nowych kayabow excele G auto nie ebdzie stalo wyżej? jak wogole zachowuja sie te kayaby dobre ss?:wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie powinno stać wyżej - w końcu to sprężyny utrzymują wysokość. Zachowanie - wydają się ok, nie mam dużego porównania ale na pewno prowadzi się lepiej niż na wyjechanych ori - zakręt na jednym ślimaku w Poznaniu pojechałem na lajcie szybciej o 10km/h niż przed wymianą ;)

Opublikowano

Witam. jesczze jedno bylem ostatnio na stacji kontroli sprawdzic amorki pokazalo mi tak przod lewy 69% przod prawy 67 tyl lewy 59 tyl prawy 57 % dobre sa jesczze z wynikow jakie wyszly> wogole to pokazuje mniej wiecej dobrze te ^ ile sprawnosci ma amor?:wink:

Opublikowano

O kant tyłka te ich sprawdzanie na nowych 65 pokazuje a na starych miałem 78.

Wysłane Pocztą Polską przy pomocy listonosza.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

POWER-KRIS zgadzam się z tobą o kant D....... ich sprawdzania też tak miałem ....