Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hydrauliczny napinacz paska rozrządu A4 B5 1.8T - objawy zużycia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w sumie od początki w aucie mam taki dziwny dzwiek rezonansowy, jakby rzężenie i bardzo mnie od wkurza, cała kultura pracy silnika szczegolnie kiedy stoi sie przed otwarta maską psuje sie przez to... dzwiek jest szczegolnie slyszalny w nizszym zakresie obrotow 1500-2000-2500...

ostatnio natknalem sie na podobne tematy w zagranicznych forach i prawie ze na pewno jest to wina napinacza paska rozrzadu...

ale chcialbym spytac czy ktos mial podobny problem?

napinacz wyglada tak

GT357.45.jpg

numer 058109479B

bede i tak zwalal rozrzad wiec wymienie i napinacz bo na pewno siedzi jeszcze oryginalny, a 200zł za ori napinacz NTN to jeszcze nie tak sporo

---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:22 ----------

efekt jest podobny do tego ale u mnie jeszcze az tak kiepsko nie jest

Opublikowano

kolego jestes pewien ze o ten napinacz chodzi? fakt czesto zdarza się ze sprawia on dziwne odgłosy, ale rzężenie to raczej będzie od napinacza w kształcie rolki a dokładniej jego łożysko.

Opublikowano
  • Autor

rolki mialem wymieniane jesli chodzi o rozrzad wiec to nie one rzeziły, a napinacza nie wymienialem, dziala on jak zwykly tlok, wiec mial prawo sie wytrzec i teraz przepuszcza cisnienie i nie napina... tak jak w kazdym rodzaju silownika

w filmiku ktory zapodalem w komentach autor wyjasnil ze po wymianie u niego sie uciszylo

Opublikowano

no tj taki jakby naboj. w srodku jest olej. jak poszcza to jest zaciekniety

mialem ostatnio w pracy (sklep moto) taki napinacz oryginalny ze znaczkiem JP i zamowilem wlasnie NTN i tez mial znaczej JP takze dobry wybor odjales ;). dobre tez są firmy INA

Opublikowano

U mnie padł ten napinacz. Dźwięków nie było. Wykryłem to jak się pocił ( bo czasem zaglądam pod osłonę). Kazałem rozebrać okazało się ze nie odbijał.

WP_000288.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No właśnie u mnie też sie leje niemiłosiernie z przodu silnika, albo napinacz albo simeringi walkow

---------- Post dopisany 08-10-2013 at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany 26-09-2013 at 22:31 ----------

dla potomnosci kupilem napinacz niedlugo bede wymienial, co ciekawe, kupilem ruvilla, w pudelku byl NTN JAPAN, a NTN byl na pierwszym montazu uzywany

image043.jpg

dodatkowo wymienilem juz napinacz paska alternatora z paskiem, w sumie napinacz byl ok tylko pasek byl ztyrany i jest minimalna poprawa w akustyce silnika, kupilem SNR/NTN a w pudelku byl Litens uzywany na pierwszy montaż z rolkami chyba INA - czyli wszystko ori takie jak dostajemy w serwisie tylko bez znaczkow

• 9 lat później...
Opublikowano

Siema , mam podobnie pod obciążeniem , ten sam przedział obrotów silnika po nagrzaniu, ale na postoju cisza tylko słychać jak przyspieszam , czy rozwiązałeś ten problem ?