Opublikowano 27 Września 201313 l Koledzy wymieniał ktoś alternator w 1Z z 96 rok 90 koni a4 b5 od 110 koni np AFN??? Mocowanie i wielkosc rolki jest taka sama? Mysle nad zakupem wlasnie z tym sprzegielkiem tylko nie wiem czy pasek wielorowkowy bedzie tak samo napiety jak teraz?
Opublikowano 27 Września 201313 l alternatory będą zamienne , różnica w rolce ze sprzęgiełkiem i mocy alternatora w zależności od wyposażenia jak nie było AC to widziałem alternatory 90A a tak są 120A , ale wszystko jest ze sobą zamienne , paski i rolki , napinacze pasują . Zwróć uwagę na sprzęgiełko , bo jak będzie uszkodzone top może zrobić wiele bałaganu , wiem co mówię bo sam to przeszłem.
Opublikowano 27 Września 201313 l Autor Dzieki kolego:) U mnie w 1Z sa do wymiany łożyska bo juz głosna chodza i podpiskuja na wilgoci;/ do tego wlasnie mam zalozony akumolator 78Ah i 780A i wydaje mi sie że ten alternator co ładuje 120A bedzie lepszy niz ten co mam teraz;/
Opublikowano 27 Września 201313 l Dzieki kolego:) U mnie w 1Z sa do wymiany łożyska bo juz głosna chodza i podpiskuja na wilgoci;/ do tego wlasnie mam zalozony akumolator 78Ah i 780A i wydaje mi sie że ten alternator co ładuje 120A bedzie lepszy niz ten co mam teraz;/ a pewny jesteś że łożyska alternatora popiskują a nie któraś rolka na rozrządzie?
Opublikowano 27 Września 201313 l Autor a pewny jesteś że łożyska alternatora popiskują a nie któraś rolka na rozrządzie? Tak, bo kiedys spryskałem tam na ta szajbe co wchodzi do alternatora i chwilowo przestawalo... rozrzad mialem wymienany 10 tys km temu ,a napinac paska wielorowkowego w tamtym roku na firme ruville wiec on nie powinien piszczec;/
Opublikowano 28 Września 201313 l Różnica może być tylko w kostce przy regulatorze napięcia w alternatorze, masz na taką wsuwkę na 1 pin?
Opublikowano 28 Września 201313 l Autor Różnica może być tylko w kostce przy regulatorze napięcia w alternatorze, masz na taką wsuwkę na 1 pin? Tak. Na wspwke jeden kabel idzie do regulatora;)
Opublikowano 28 Września 201313 l Ja mam 1Z i mam alternator 120A, regulator mam właśnie na jedną wsuwkę Takiego szukaj
Opublikowano 28 Września 201313 l Autor Ja mam 1Z i mam alternator 120A, regulator mam właśnie na jedną wsuwkę Takiego szukaj A masz z tym sprzegiełkiem co w jedna stroen tylko oska kreci??? No wlasnie albo zregeneruje moj i dam wiekszy regulator żeby lepiej ładował