Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alternator od AFN i 1Z jest taki sam????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy wymieniał ktoś alternator w 1Z z 96 rok 90 koni a4 b5 od 110 koni np AFN??? Mocowanie i wielkosc rolki jest taka sama? Mysle nad zakupem wlasnie z tym sprzegielkiem tylko nie wiem czy pasek wielorowkowy bedzie tak samo napiety jak teraz?

Opublikowano

alternatory będą zamienne , różnica w rolce ze sprzęgiełkiem i mocy alternatora w zależności od wyposażenia

jak nie było AC to widziałem alternatory 90A a tak są 120A , ale wszystko jest ze sobą zamienne , paski i rolki , napinacze pasują .

Zwróć uwagę na sprzęgiełko , bo jak będzie uszkodzone top może zrobić wiele bałaganu , wiem co mówię bo sam to przeszłem.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego:) U mnie w 1Z sa do wymiany łożyska bo juz głosna chodza i podpiskuja na wilgoci;/ do tego wlasnie mam zalozony akumolator 78Ah i 780A i wydaje mi sie że ten alternator co ładuje 120A bedzie lepszy niz ten co mam teraz;/

Opublikowano
Dzieki kolego:) U mnie w 1Z sa do wymiany łożyska bo juz głosna chodza i podpiskuja na wilgoci;/ do tego wlasnie mam zalozony akumolator 78Ah i 780A i wydaje mi sie że ten alternator co ładuje 120A bedzie lepszy niz ten co mam teraz;/

a pewny jesteś że łożyska alternatora popiskują a nie któraś rolka na rozrządzie?

Opublikowano
  • Autor

a pewny jesteś że łożyska alternatora popiskują a nie któraś rolka na rozrządzie?

Tak, bo kiedys spryskałem tam na ta szajbe co wchodzi do alternatora i chwilowo przestawalo... rozrzad mialem wymienany 10 tys km temu ,a napinac paska wielorowkowego w tamtym roku na firme ruville wiec on nie powinien piszczec;/

Opublikowano

Różnica może być tylko w kostce przy regulatorze napięcia w alternatorze, masz na taką wsuwkę na 1 pin?

Opublikowano
  • Autor
Różnica może być tylko w kostce przy regulatorze napięcia w alternatorze, masz na taką wsuwkę na 1 pin?

Tak. Na wspwke jeden kabel idzie do regulatora;)

Opublikowano

Ja mam 1Z i mam alternator 120A, regulator mam właśnie na jedną wsuwkę:wink: Takiego szukaj :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Ja mam 1Z i mam alternator 120A, regulator mam właśnie na jedną wsuwkę:wink: Takiego szukaj :decayed:

A masz z tym sprzegiełkiem co w jedna stroen tylko oska kreci??? No wlasnie albo zregeneruje moj i dam wiekszy regulator żeby lepiej ładował:)

Opublikowano

Jak kupiłem A4 to nie było sprzęgiełka, sam sobie założyłem:banan::grin: