Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 Blb] Siemianowe Audi. Black Mat Project. Nowy Silnik ;-P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Flyer zazdrości bo nie ma z kim pogadać :polew:

EOT

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 247,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Flyer zazdrości bo nie ma z kim pogadać :polew:

EOT

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ostatnio pokazywałem własnie koledze Seves z forum jak jezdzi mój klekot i jechał właśnie focus RS. Tak jak przypuszczałem w środku był miszcz (bo nawet nie mistrz :decayed: :decayed:) prostej. Ruszyliśmy spod świateł na dwupasie to wypierdzielił do przodu ale na pierwszym zakręcie przy 210km/h go wyprzedziłem bo zwolnił chyba do 160... Potem się produkował i chciał mnie dogonić i wyprzedzić ale się droga skończyła :decayed: :decayed: :decayed:

Dokładnie:) jak wypatrzylismy RS'a to od razu wiedzialem co bedzie grane :tongue4: ale nie pomyslalem ze Siemian prawie na pelnej zrobi tych kilka zakretow :kox: tym bardziej ze to my bylismy od wewnetrznej i zostalismy na swom pasie :)

Siemian ciekawe jak po nowym modzie wchodzisz w te zakrety :gwizdanie:

Opublikowano

siemian , ogarnij się chłopie i wyluzuj trochę na tej drodze. Czasami warto odpuścić...

ps. auto super :decayed:

Opublikowano

siemian , ogarnij się chłopie i wyluzuj trochę na tej drodze. Czasami warto odpuścić...

powiedzial ten co kupil szlifierke :decayed: :decayed:

Opublikowano

A chwalił sie, że ma już ponad 20 pkt :polew:
Opublikowano
  • Autor

p pierwsze było to późno w nocy jak nikogo na drodze i w okolicy nie było, a po drugie tak jak napisał Seves granica bezpieczeństwa była zachowana bo nawet koła jeszcze nie piszczały :) :)

Pyrkaj sobie tam tym motorkiem :decayed: :decayed: :decayed::wink4:[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 09:31_________________________________________________dzisiaj autko mnie pierwszy raz zaskoczyło minimalną nadsterownością w zakręcie. Bardzo ciekawa sprawa jak na przednionapędówke... :naughty::decayed: :decayed: :decayed::kox:

Opublikowano

dzisiaj autko mnie pierwszy raz zaskoczyło minimalną nadsterownością w zakręcie. Bardzo ciekawa sprawa jak na przednionapędówke...

nie do końca zależy to od fwd/rwd/4wd co od przeniesienia środka ciężkości, przy pełnym dnie jak pisałeś i 210, wystarczyło odpowiednio przenieść balans a przybyło by Ci siwych włosów :tongue4::wink4:

zdecydowanie bardzie polecam tor poznań, ułęż, kielce bo to i bezpieczniej /dla innych :wink4:/ i można sie realnie porównać, zwłaszcza na nieznanym obiekcie, bo wokół własnego trzepaka to jakby mniej wiarygodne :gwizdanie: :>

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj autko mnie pierwszy raz zaskoczyło minimalną nadsterownością w zakręcie. Bardzo ciekawa sprawa jak na przednionapędówke...

nie do końca zależy to od fwd/rwd/4wd co od przeniesienia środka ciężkości, przy pełnym dnie jak pisałeś i 210, wystarczyło odpowiednio przenieść balans a przybyło by Ci siwych włosów :tongue4::wink4:

zdecydowanie bardzie polecam tor poznań, ułęż, kielce bo to i bezpieczniej /dla innych :wink4:/ i można sie realnie porównać, zwłaszcza na nieznanym obiekcie, bo wokół własnego trzepaka to jakby mniej wiarygodne :gwizdanie: :>

Ale ogólnie auta FWD są podsterowne, a gazem i kierownicą można to zmienić w nadsterowność. Mówie o sytuacji gdy leci się pełnym gazem i nie kręci się zbytnio kierownicą w łuku.

Ja wiem że to zależy od balansu. Umiałem wywołać nadsterowność ale w inny sposób. Tym razem stało się to na pełnym gazie w zakręcie i bez żadnych ruchów kierownicą. I to nie tyle że tyłek uciekł bo tył trzymał przepięknie, to przód nagle pociągneło do środka zakrętu i to mnie zaskoczyło.

Ogólnie to coraz częsciej myśle o tym że chetnie wziął bym moje autko na tor pojezdzić bo zaczyna się coraz fajniej prowadzić :kox: :kox: :kox:

Tor Poznań fajny. Osobiście jezdzić nie miałem okazji ale zaliczyłem kilka kólek na fotelu pasażera w Porsche GT3 Cup[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 12:52_________________________________________________aczkolwiek Tor Kielce był bardziej hardkorowy... Mozna było sie poczuć jak na Polskich drogach na tych dziurach na spadaniu :naughty::decayed:

Opublikowano

Fajnie na 1BE ?

Zaloz gwint jakis i jeszcze grubszy stabilizator, to wtedy bedzie "fajnie" :cool1:

Opublikowano

A może Nurburgring Nordschleife? :cool1:

Sam od dłuższego czasu myślę nad tym, żeby tam się wybrać.:)

Opublikowano
  • Autor

Fajnie na 1BE ?

Zaloz gwint jakis i jeszcze grubszy stabilizator, to wtedy bedzie "fajnie" :cool1:

napisałem coraz fajniej :decayed::naughty: :naughty:[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 13:05_________________________________________________gwintu nie chce bo auta używam na codzień również jako cięzarówke. :decayed::naughty:

Całą porcelane i szkło bym sobie wytłukł :)

Uważam że 1BE + stabilizatory z RS4 są bardzo fajnym kompromisem pomiedzy komfortem a przyjemnością jazdy :decayed:

Opublikowano

No... moge sie zgodzic :decayed:

Opublikowano

A4 generalnie nadaje się na tor jak wół do karety, ale oczywiście warto bardziej dla frajdy niż dla efektów :>

Kielce są z róźnicą wzniesień więc tam taką kanapą to jedynie w dół coś można podziałać :wink4:

Poznań zeżre Ci opony przez jedno przedpołudnie jak się przyłożysz, nie wspominając o hamulcach.

Na Ring to bym się nie wybrał przed wcześniejszym treningiem na ułęzu w Wróblem, krzywdę soboe można zrobić :wink4:

a taka nadsterowność przy 200 zmienia nieco podejście do szybkich winkli na publicznych drogach, zdarzyło mi się kilka razy jechać do brna i prędkości na delikatnuch łukach podchodziły pod 280, ale jak by się zastanowić gdyby za łukiem był korek to już tylko skrzydła pozostają :kox:

zestarzałem się, chyba nie warto, tymbardziej że te nasze auta ani nie przyspieszają ani nie hamują jakoś specjalnie.

ale na ciężarówke to idealne :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

A4 generalnie nadaje się na tor jak wół do karety, ale oczywiście warto bardziej dla frajdy niż dla efektów :>

Kielce są z róźnicą wzniesień więc tam taką kanapą to jedynie w dół coś można podziałać :wink4:

Poznań zeżre Ci opony przez jedno przedpołudnie jak się przyłożysz, nie wspominając o hamulcach.

Na Ring to bym się nie wybrał przed wcześniejszym treningiem na ułęzu w Wróblem, krzywdę soboe można zrobić :wink4:

a taka nadsterowność przy 200 zmienia nieco podejście do szybkich winkli na publicznych drogach, zdarzyło mi się kilka razy jechać do brna i prędkości na delikatnuch łukach podchodziły pod 280, ale jak by się zastanowić gdyby za łukiem był korek to już tylko skrzydła pozostają :kox:

zestarzałem się, chyba nie warto, tymbardziej że te nasze auta ani nie przyspieszają ani nie hamują jakoś specjalnie.

ale na ciężarówke to idealne :tongue4:

no wiadomo że nie są to auta stworzone do jazdy na torze. Ale pobawić się można :naughty::)

Hamulce seryjne to tragedia. Te które teraz mam już jakoś hamują ale zdarza się je przegrzać.

Opublikowano

siemian... ja mam wrazenie, ze to nie jest auto dla Ciebie, choc z drugiej strony jakbys mial 100PS wiecej, to w te zakrety wchodzilbys pewnie na zamknietej szafie :D

Czemu nie kupisz sobie 2 aut - jedno do pracy, a drugie do zabawy?

Sam kiedys rozwazalem wariant 2 bryk... jedna do tluczenia po miescie, druga na weekendy.

Opublikowano
  • Autor

siemian... ja mam wrazenie, ze to nie jest auto dla Ciebie, choc z drugiej strony jakbys mial 100PS wiecej, to w te zakrety wchodzilbys pewnie na zamknietej szafie :D

Czemu nie kupisz sobie 2 aut - jedno do pracy, a drugie do zabawy?

Sam kiedys rozwazalem wariant 2 bryk... jedna do tluczenia po miescie, druga na weekendy.

No co racja to racja.Takie wrażenie ma więcej osób...

Przydało by się drugie auto do upalania a to żeby troche pooszczędzać...

Nie kupie sobie drugiego auta bo póki co mnie na to nie stać..

Zdaje sobie sprawe że troche nie użytkowuje tego auta zgodnie z jego przeznaczeniem..

Z drugiej strony jeśli kupiłbym sobie autko typowo do upalania to pewnie do tego drugiego nie chciałbym już wchodzić :wink4:

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze auto do upalania nie byloby komfortowe na co dzien i dalbys rade jakims pazdzierzem sie przemieszczac byleby bylo miekkie i malo palilo + mialo klime... ale rozumiem Twoj problem.

Mialem identyczny, dlatego B6 zostalo (za duzo w nie zainwestowalem).

Ja swoj rozwiazalem troche w inny sposob... jezdze metrem do pracy :polew:

Opublikowano
  • Autor

heh. No też jakieś rozwiązanie. :decayed: :decayed:

Ja niestety czasem potrzebuje auto w pracy więc komunikacja miejska odpada :decayed: :decayed: :naughty:[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 14:26_________________________________________________chociaż teraz staram się ograniczać z jazdą autem bo zdałem sobie sprawe że jak bede robił tyle km to za niedługo zajade to auto a za bardzo go lubię :wink4:

Opublikowano

na chłopski rozum to byłoby chyba idealne rozwiązanie, i audi było by traktowane po ludzku :tongue4:

rok temu mój znajomy z ogromnym bólem serca sprzedał swoje dziecko.. gt po swap'ie z sti i remapie, gwarantuje, że system jazdy 0-1 długo byś nie wprowadził :>

auto poszło za 45-50k już nie pamiętam, stan idealny, bezwypadkowy, ori lakier, 325hp i chyba 420Nm, przy wadze 1270kg pozwalało nie dać uciec gt-r do 200..

do jazdy na codzień również idealne, pełny środek, nawet fotelik można przypiąć jak masz taką potrzebę ;]

prawdopodobnie audi sprzedałbyś dość szybko :wink4: