pieciajek Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Koledzy mam navi plus z dx z 2002roku z a6 dodam że europa nie żaden anglik. Płyta do niej jest pl 2012-2013 i wszystko było by super gdyby nie to że na ekranie navi pokazuje mile i nawet jak miły głos mówi to podaje wartość do zakrętu i mówi "milkilometra" Patrzyłem po kanałach ale nie wiem jak to przestawić i gdzie żeby była wyskalowana na kilometry. Jakieś pomysły????
Tom A4 Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Kodowanie prawidłowe ? Nie było nic grzebane w sofcie ?
pieciajek Opublikowano 6 Października 2013 Autor Opublikowano 6 Października 2013 Osobiście wyjąłem ją z a6 2002 i mam książkę z kodem, nr radia i kod się zgadza wiec stawiam że po tej stronie okej. Co do kodowania to w okienku kodowanie można tylko zmieniać na 2 sposoby 1-europa 2-afryka południowa. Czy wchodzę w radio czy w nawigację kodowania są takie same, sam nić nie przezstawiałem a jak w tamtej a6 było przed wyjęciem navi nie wiem bo nie sprawdzałem, z kąd miałem wiedzieć że coś może być nie tak jak w tej a6 było wsio oryginał.
Tom A4 Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 ok czyli wniosek jest prosty kodowanie albo uszkodzona navi, robiłeś w niej pl menu ?
pieciajek Opublikowano 7 Października 2013 Autor Opublikowano 7 Października 2013 Nie wkładałem zadnych aktualizacji czy zmiany języka. Jest po angielsku całe menu i jak ją uruchamiałem to od kolegi miałem oryginalną płytę z serwisu z mapą DX na 1013rok. Navi połknęła płytę i włączyła się jakaś akrualizacja z ori płyty że coś tak sofy starszy jest niż wymaga płyta czy coś no i po tym uruchomiła się normalnie, wybrałem adres a tutaj niespodzianka, gada do mnie po polsku. Kolega mówi że to właśnie z płyty sobie poprawiła softa navi. Tak czy tak płyta była 1000% oryginalna bo on za nią dał coś koło tysiąca w aso. A może wystarczy przekodować na inny kraj i później wrócić spowrotem na właściwe kodowanie?? tego nie próbowałem, jutro to sprawdzę.
Tom A4 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 ustaw angielski metryczny powinno pomóc
pieciajek Opublikowano 8 Października 2013 Autor Opublikowano 8 Października 2013 Dokładnie, znieniłem w menu na francuski i zaczeła gadać en france i za chwilę wróciłem do angielskiego metrycznego i się pokazały kilometry i wsio działa juz poprawnie. Wielkie dzięki Tom A4. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi