Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VAG Can+K jak odczytać immo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jako że posiadam jeden kluczyk do mojego samochodu postanowiłem w końcu dorobić sobie drugi. Chcę go zakodować ale nie posiadam PINu immo.

pożyczyłem od kolegi kabel VAGCan+K wraz z programem ver3.6

próbuję dostać się do licznika ale albo mi nie łączy się z licznikiem albo połączy i pokazuje białą planszę w miejscu gdzie powinny być kody bin.

spróbowałem odczytać z ECU i pojawiły mi się jakieś wartości.

podpowiedzcie proszę jak odczytać z tego PIN do kluczyka.

próbowałem również programem VAGTacho, ale nie widzi mi w ogóle kabla/nie łączy się z autem...

jaką mam jeszcze alternatywę żeby odczytać PIN bez płacenia w serwisie?

Opublikowano

powinno ci bez problemu odczytać pin z tego licznika wszystko w programie masz właściwie ustawione ?

Opublikowano
  • Autor

myślę że tak, bo ustawiałem według danych na płycie, tym bardziej że odczytuje eeprom z ECU...

jak klikam po zmianie na linię K w open channel, to łączy się z licznikiem.

po wejściu na instrument i wybraniu odp licznika już nie chce bo pisze że czas przekroczony i jednocześnie kasuje mi na zegarach godzinę i datę, albo otwiera jak pisałem białą planszę bez żadnych danych w środku.

na razie siedzę na elektrodzie i próbuje coś więcej wyczytać.

Opublikowano

can comanderem RB4 nie ruszy a moze uwalic licznik. Jedynie ecu odczytac mozna spróbowac.

Opublikowano
  • Autor

Z ECU mam odczyt. Tylko jak WYCIĄGNĄĆ PIN z tych cyferek jak nie mam kalkulatora.... Szukam dalej

Opublikowano
  • Autor

hm powiedz więcej bo nie widze procedury:facepalm:

---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

już wiem piszesz o VAG CAN PRO... u mnie chyba nie ruszy bo podłącza się go pod dwa USB

Opublikowano

Kup sobie VAGDASHCAN :) Poczyta licznik od strzała :)

Kris.

Opublikowano

Ten samochód to prawie że kalkulatorem windowsowym można zrobić.

Opublikowano
  • Autor

to pomóżcie chłopaki a nie śmiejcie się ze mnie....:grin:

ja potrzebuję tylko PIN do jednego (mam nadzieję) użytku!! nie potrzebuję więcej kombinować ani tym bardziej bawić się w korekty, bo Hiszpanie są nieruchliwi....zbankrutowałbym po miesiącu:wink:

---------- Post dopisany at 22:58 ---------- Poprzedni post napisany at 21:39 ----------

panowie oświećcie mnie bo zaczynam się gubić...za długo siedzę przed kompem

żeby zakodować nowy transponder kupiony na ALLEGRO, muszę wejść w VCDS/VAGcom do 25 immobiliser?

potem 08 means block, 001. klikam Go. sprawdzam klucze które chcę zapisać...jeśli pokazuje mi 1 to znaczy że go dopiszę?

potem muszę wejść na login podając PIN (którego nie mam) DO IT

Później kanał 01 lub 21?

wtedy wybieram ilość kluczy do zapisania łącznie z obecnym.

klikam po kolei

[save]

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Sprawdzam w stacyjce czy lampka immo będzie migała i tak po kolei....?

prosze o potwierdzenie.

zastanawiam się tylko nad tym PINem do immo. skoro do licznika login z ECU pasuje, dlaczego nie pasuje do immo?

Opublikowano

Złap kogos kto ma vagdashcan'a to trzasnie to bez znajomości pinu bo on sam sobie znajdzie pin . Ewentualnie zrobi off w sterze silnika i bedzie mozna odpalac autko gwozdziem :)

Opublikowano
  • Autor

ok już znalazłem....:wink:

to Hiszpania, nie Polska.

nawet klucza nie mogę dorobić bo najbliższy zakład mam w Maladze...100km a te co sa to twierdzą że nie mają maszyny...nie rozumiem tego ale cóż.

jak chciałem przerobić wkładki to się za głowę chwytali...to niemożliwe mówili(mam dwa różne klucze do drzwi i do stacyjki:facepalm:) czyli mam jeden żeby odjechać...załamka

---------- Post dopisany 07-10-2013 at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany 06-10-2013 at 23:52 ----------

Panowie...proszę mnie oświecić bo chyba nie potrzebnie wczoraj panikowałem....

do zakodowania nowej pastylki IMMO w A4 B6 nie trzeba wchodzić VAGcomem w 25 (immobiliser), tylko wystarczy tę procedurę wykonać w 17 (Instrument Cluster)?

więc nie muszę mieć PIN/login do 25, wystarczy mi ten co mam z ECU, który pasuje również do Instrument?

zgodnie z tą procedurą.... Immobilizer III Key Matching (Cluster) - Ross-Tech Wiki

Opublikowano

kluczyk dodajesz w liczniku-17, najpierw logowanie, poźniej adaptacje kanał 21. pin odczytany z ecu jest taki sam jak w liczniku.

Opublikowano

tak adaptujesz w 17

Opublikowano

Kris.

Ale nie ten ryżowy z allegro :wink:

Opublikowano
  • Autor

mówimy o kluczyku ale proszę potwierdzić, że pastylkę immo, którą muszę również mieć nową także?

Opublikowano

jak chcesz dokodowac 2 klucz kupiony na rynku to musisz miec nowy transponder 48

Opublikowano
  • Autor

to wiem, bo kupiłem i czekam na przesyłkę.

dlatego chcę wiedzieć zanim zacznę cokolwiek robić bo mylą mi się pojęcia. Tym bardziej, że nigdzie nie znalazłem jasnego opisu.

Ten, dla B5 z forum, nie był zrobiony na VAGcom/VCDS tylko na VAGcommander i dlatego mam wątpliwości.

Opublikowano

Kris.

Ale nie ten ryżowy z allegro :wink:

a ten od Viakena czyta ? :wink: