ddam1987 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Witam, przygotowuje się do wymiany płynu w układzie chłodzenia, znalazlem poradnik sam naprawiam audi a4 b5 i tam kilka cennych uwag ale nie wiem jak zabrac sie do odpowietrzenia ukladu w moim afn'ie ;/ znalazlem info aby odpowietrzyc układ muszę poluzować opaskę zaciskową przewodu powrotnego ogrzewania przy ścianie czołowej przedziału silnika ..gdzie jest ten przewod ? może jakieś foto ktoś podeśle ? czy afn'u nie odpowietrza sie inaczej?
spawacz1 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 układ sam powinien się odpowietrzyć ja ile razy nie zlewałem płynu to sam się odpowietrzał wystarczy sprawdzić czy powrotny od nagrzewnicy jest tak samo gorący jak dolotowy. Odpowietrzenie jest bardzo proste poluźnij opaskę od przewodu powrotnego powoli ściągnij wąż z rurki jakiś centymetr poczekaj aż tryśnie woda taka małą dziurką co jest na wężu od góry i po sprawie, wepchnij wąż z powrotem na rurkę zaciśnij opaskę i po robocie.
moniuh Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 http://lh5.ggpht.com/_DJSKXFgqpF8/S1GVI6cETjI/AAAAAAAACRQ/AEAk69igT1M/s640/15012010051.jpg Na pracującym silniku delikatnie luzujesz opaskę, aż zacznie lecieć płyn. Powinno się odpowietrzyć.
ddam1987 Opublikowano 9 Października 2013 Autor Opublikowano 9 Października 2013 na taką poradę czekałem ! dzięki Wam chłopaki, uratował mnie link ze zdjęciem prosto i na temat !
Rekomendowane odpowiedzi