Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

podłączenie lusterka (fotochrom, zmierzch, deszcz)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W autku namieszał poprzedni właściciel, najdroższe zrobił więc ja chcę dokończyć resztę, mam:

- wymienioną szybę i lusterko na fotochrom z czujnikiem zmierzchu i deszczu (zamontowane)

- mam włącznik świateł z funkcją auto (na półce)

- włącznik DRL (zamontowany) o taki:

attachment.php?attachmentid=85715&d=1296996216&thumb=1

mam też dolną wiązkę, cokolwiek to znaczy bo dostałem od kumpla, miał też ogarnąć resztę ale jak to ze znajomymi bywa... golfy, seaty schematów i bazy wiedzy na pączki z audi gorzej więc potrzebuje pomocy, potrzebuję schemat i konkretną listę części potrzebnych do montażu.

Znalazłem tylko:

8E0 971 833 - Wtyczka 6 PINowa

1C0 973 119 B - Wtyczka 3 PINowa

8L0 971 883 - Wtyczka 8 PINowa

000 979 009 - 14 pinów

000 979 225 - 2 piny

Pytanie czy oby na pewno to jest to i co z kablami ? zakup rozumiem też pozostaje ASO.. ?

Opublikowano

Jaki masz MCE?

Opublikowano
  • Autor

Nie sprawdzałem ale mam xeony i FIS'a premium który gada z radiem, pakiet oświetlenia etc. Z tego co pamiętam w VAG'u mało jaki sterownik tego nie obsługuje. Kodowanie na czujnik deszczu itd też zaakceptował (wtedy nie wiedziałem że nie ma kabli).

W golfie miałem jeden z najniższych, fabrycznie nawet fisa nie było i wszystko latało bez problemu.

Opublikowano

Czyli prawdopodobnie już miałeś MCE High. Kontrola spalonych żarówek też jest? Wejdź w 09 Cent. Elect. i podaj numer modułu.

Fabrycznie nie było czujnika deszczu, CLH i DRL?

:wink:

Opublikowano
  • Autor
Czyli prawdopodobnie już miałeś MCE High. Kontrola spalonych żarówek też jest? Wejdź w 09 Cent. Elect. i podaj numer modułu.

Fabrycznie nie było czujnika deszczu, CLH i DRL?

:wink:

DRL jest fabrycznie, CLH niby było... poprzedni właściciel twierdzi że halogeny się zapalały ale teraz tego nie robią a czujnika deszczu i zmierzchu nie ma więc coś mi tu śmierdzi , w aucie jest dość sporo namieszane jeśli chodzi o kodowania i jeszcze nie wszystko jest ogarnięte. Kontrola żarówek jest, VCDS'a będę miał wieczorem to ogarnę numerek MCE.

[ALL B7] Czujnik deszczu/świateł, lusterko fotochrom oraz coming home
właśnie studiuje http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/ ale już mnie głowa od tego boli, dzięki za linka.

---------- Post dopisany at 18:03 ---------- Poprzedni post napisany at 17:19 ----------

jest 8E0 907 279 N czyli wersja high.

Żeby nie robić kolejnego tematu swoje boje będę kontynuował w temacie:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b7-czujnik-deszczu-swiatel-lusterko-fotochrom-coming-home-70477/index16.html#post3822382

dzięki za info!