Amano Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Witam Chciałbym zapytać czy jest możliwość sprawdzenia zanieczyszczenia zaworu EGR i innych współdziałających z nim komponentów przy pomocy VCDS'a ? Czy ktoś mógłby udostępnić, wkleić procedurę sprawdzenia i zakres działania poprawny/niepoprawny ? Chciałbym zerknąć jak to u mnie wygląda. Silnik 2.7TDI BPP, przebieg 116 tys km.
german81 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 vagiem tego nie sprawdzisz musisz to sprawdzic wizualnie .
Amano Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 Jesteś pewien ? Na googlach wyczytałem, że niby się da. Znalazłem coś takiego Diagnostyka zaworu EGR
german81 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 tak jestem pewien na cykl wysterowania egr ma wiele rzeczy wpływ i nie jest to wiarygodne . dodatkowo w twoim silniku sa klapy które maja za zadanie utrzymywac przepływ na odpowiednim poziomie ,tym samym jesli egr nie bedzie otwierał sie prawidłowo to klapa bedzie sie tak przymykała zeby uzyskac odpowiedni przepływ i mieszanke swierzego powietrza i gazów spalinowych .
bates23 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 vagiem sprawdzisz tylko jakie wartosci ze sterownika ida na egr ale egr nie podaje zadnej informacji o sobie, zamiast sprawdzac egr to przepiłuj go troche na wyzszych obrotach obrotach na ogcinku 5-10 km i wtedy bedziesz miał pewnosc ze egr czysty jest
Rekomendowane odpowiedzi