Sherlock Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 PODGRZEWACZ cieczy SILNIKA Z POMPĄ grzałka silnika (3473318547) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Montował ktoś coś takiego u siebie? ---------- Post dopisany 19-10-2013 at 16:26 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:37 ---------- Nikt nic nie wie na ten temat ?
Dev Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Fajna sprawa, miałem w Volvo, jedyny minus porównując do webasto to taki ze nie pracuje dmuchawa. Silnik cieply ale w srodku psiarnia, tyle dobrze ze po odpaleniu silnika szybko jest ciepło w aucie.
Sherlock Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 webasto piękna sprawa , niestety nie osiągalne dla mnie na tą chwilę. Jest to jakaś alternatywa. Miałeś to już zamontowane w aucie przy zakupię?
alf Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Ile takie Webasto stoi bo nie mogę namierzyć ? Też o tym myślę bo czasem auto zimą 5 dni stoi i przy -10 po tym czasie różnie bywa.
Dev Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 webasto piękna sprawa , niestety nie osiągalne dla mnie na tą chwilę. Jest to jakaś alternatywa. Miałeś to już zamontowane w aucie przy zakupię? Było juz fabrycznie zamontowane w aucie. Wtyczka była pod zaślepka w grillu
garbi Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 wiele aut ze z krajów skandynawskich ma coś takiego. Sam bym zalożył gdybym parkował pod domem, a nie pod blokiem.
Sherlock Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Ile takie Webasto stoi bo nie mogę namierzyć ? Też o tym myślę bo czasem auto zimą 5 dni stoi i przy -10 po tym czasie różnie bywa. Sam piec kosztuje 3tyś. Oczywiście nowy. Najlepiej kupić używane webasto . Nie wiem pewnie wyjdzie koło 2tys , 2,5tys. Trzeba by pytać kogoś kto zakładał. wysłane sherlockfonem
Dev Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Ostatnio montowałem, 7000zł poszło. Sterowanie pilotem. Oczywiście mozna taniej ale ja miałem mało czasu.
alf Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Ostatnio montowałem, 7000zł poszło. Sterowanie pilotem. Oczywiście mozna taniej ale ja miałem mało czasu. To by przewyższało cenę mojego auta. Ukradliby dla samego Debasto he. Poduszke elektryszną pod dupe se kupie.
Sherlock Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Kuźwa 7 tysi . Ale bym musiał puszek sprzedać.. Trzeba zacząć browary pić. wysłane sherlockfonem
alf Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Tą grzałkę z pompką co zapodał Sherloc z Sherlocfona to chyba kupię choćby na próbę. Potrzebuję tylko na większe mrozy dla pewnego startu auta a nie dla samego luksusu.
GreGoriO Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 mając schemat elektryczny można zmodyfikować zasilanie wentylatora nawiewu, a B6 mając panel pomiędzy fotelami ustawić według zegara kiedy ma zacząć dmuchać...i środek mamy ciepły:wink:
alf Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Do tej grzałki dokupić zdanle sterowanie jak w linku i jest grzanie na żądanie w rozsądnej cenie. I to mnie chyba usatyswakcjonuje. Zdalny wyłącznik GSM GRG-01 Zamel EXTA FREE (3567810986) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sherlock Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 1 - Kabel przedłużający 2 - Ładowarka akumulatora 3 - Ogrzewacz kabinowy 4 - Gniazdko sieciowe 5 - Rozgałęziacz transmisyjny 6 - Programator czasowy - Timer 7 - System zdalnego odpalania 8 - Rozgałęziacz 9 - Przewód doprowadzający MK 10 - Przewód podłączeniowy MS 11 - Ochronnik grzałki 12 - Grzałka silnika 13 - Pompa wymuszająca obieg Taki bajer jeszcze znalazłem i to by było zajebiasze.
alf Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 No to jest już ful opcja i Defa ma to za 1600 zeta ale bez pomki obiegowej. Mnie wystarczy że silnik będzie w okolicy 40 st dla łatwego startu w mrozy a i wnętrze zagrzeje się wtedy szybko bo nie zaczyna od -15 tylko od 40 st.
symeks Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 u mnie defa jest zamontowana, ale po poprzednim właścicielu muszę kilka części dokupić. oglądałem w necie ze na terenie Skandynawii można tym sterować z poziomu smartfona nawet
Sherlock Opublikowano 23 Października 2013 Autor Opublikowano 23 Października 2013 Gdzie masz gniazdo? W zderzaku? wysłane sherlockfonem
symeks Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Gdzie masz gniazdo? W zderzaku?wysłane sherlockfonem Było w zderzaku ale nie przymocowane i jakoś spadło tak ze sama końcówka dotykała ziemi i sie prawie w całości starła zanim kupiłem auto, mam tez w środku złącze na farelke do ogrzewania wnętrza i przekaznik do ładowania aku z sieci 230v sterowany z wnętrza auta guziczkiem pod kierownica. Samej farelki i kabla od zderzaka do gniazda 230v oczywiście brakuje. Był o tym program na TVN turbo jazda nie polska z tydzień czy 2 temu. A zeby bylo smieszniej mam tez webasto z pilotem tutaj link jak by ktos chcial zobaczyc jak to dziala z telefonem DEFA / Control Units a tutaj przykład montażu najprostszej wersji Portal użytkowników Skoda Octavia :: Zobacz temat - DEFA - elektryczne ogrzewanie postojowe 230V - w BMM Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi