Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewacz cieczy silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PODGRZEWACZ cieczy SILNIKA Z POMPĄ grzałka silnika (3473318547) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Montował ktoś coś takiego u siebie?

---------- Post dopisany 19-10-2013 at 16:26 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:37 ----------

Nikt nic nie wie na ten temat ?

Opublikowano

Fajna sprawa, miałem w Volvo, jedyny minus porównując do webasto to taki ze nie pracuje dmuchawa.

Silnik cieply ale w srodku psiarnia, tyle dobrze ze po odpaleniu silnika szybko jest ciepło w aucie.

Opublikowano
  • Autor

webasto piękna sprawa , niestety nie osiągalne dla mnie na tą chwilę. Jest to jakaś alternatywa. Miałeś to już zamontowane w aucie przy zakupię?

Opublikowano

Ile takie Webasto stoi bo nie mogę namierzyć ? Też o tym myślę bo czasem auto zimą 5 dni stoi i przy -10 po tym czasie różnie bywa.

Opublikowano
webasto piękna sprawa , niestety nie osiągalne dla mnie na tą chwilę. Jest to jakaś alternatywa. Miałeś to już zamontowane w aucie przy zakupię?

Było juz fabrycznie zamontowane w aucie.

Wtyczka była pod zaślepka w grillu

Opublikowano

wiele aut ze z krajów skandynawskich ma coś takiego. Sam bym zalożył gdybym parkował pod domem, a nie pod blokiem.

Opublikowano
  • Autor
Ile takie Webasto stoi bo nie mogę namierzyć ? Też o tym myślę bo czasem auto zimą 5 dni stoi i przy -10 po tym czasie różnie bywa.

Sam piec kosztuje 3tyś. Oczywiście nowy. Najlepiej kupić używane webasto . Nie wiem pewnie wyjdzie koło 2tys , 2,5tys. Trzeba by pytać kogoś kto zakładał.

wysłane sherlockfonem

Opublikowano

Ostatnio montowałem, 7000zł poszło. :facepalm:

Sterowanie pilotem. Oczywiście mozna taniej ale ja miałem mało czasu.

Opublikowano
Ostatnio montowałem, 7000zł poszło. :facepalm:

Sterowanie pilotem. Oczywiście mozna taniej ale ja miałem mało czasu.

To by przewyższało cenę mojego auta. Ukradliby dla samego Debasto he. Poduszke elektryszną pod dupe se kupie.

Opublikowano
  • Autor

Kuźwa 7 tysi . Ale bym musiał puszek sprzedać.. Trzeba zacząć browary pić.

wysłane sherlockfonem

Opublikowano

Tą grzałkę z pompką co zapodał Sherloc z Sherlocfona to chyba kupię choćby na próbę. Potrzebuję tylko na większe mrozy dla pewnego startu auta a nie dla samego luksusu.

Opublikowano

mając schemat elektryczny można zmodyfikować zasilanie wentylatora nawiewu, a B6 mając panel pomiędzy fotelami ustawić według zegara kiedy ma zacząć dmuchać...i środek mamy ciepły:wink:

Opublikowano

Do tej grzałki dokupić zdanle sterowanie jak w linku i jest grzanie na żądanie w rozsądnej cenie. I to mnie chyba usatyswakcjonuje.

Zdalny wyłącznik GSM GRG-01 Zamel EXTA FREE (3567810986) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

budu4y9a.jpg

1 - Kabel przedłużający

2 - Ładowarka akumulatora

3 - Ogrzewacz kabinowy

4 - Gniazdko sieciowe

5 - Rozgałęziacz transmisyjny

6 - Programator czasowy - Timer

7 - System zdalnego odpalania

8 - Rozgałęziacz

9 - Przewód doprowadzający MK

10 - Przewód podłączeniowy MS

11 - Ochronnik grzałki

12 - Grzałka silnika

13 - Pompa wymuszająca obieg

Taki bajer jeszcze znalazłem i to by było zajebiasze.

Opublikowano

No to jest już ful opcja i Defa ma to za 1600 zeta ale bez pomki obiegowej. Mnie wystarczy że silnik będzie w okolicy 40 st dla łatwego startu w mrozy a i wnętrze zagrzeje się wtedy szybko bo nie zaczyna od -15 tylko od 40 st.

Opublikowano

u mnie defa jest zamontowana, ale po poprzednim właścicielu muszę kilka części dokupić. oglądałem w necie ze na terenie Skandynawii można tym sterować z poziomu smartfona nawet :D

Opublikowano
  • Autor

Gdzie masz gniazdo? W zderzaku?

wysłane sherlockfonem

Opublikowano
Gdzie masz gniazdo? W zderzaku?

wysłane sherlockfonem

Było w zderzaku ale nie przymocowane i jakoś spadło tak ze sama końcówka dotykała ziemi i sie prawie w całości starła zanim kupiłem auto, mam tez w środku złącze na farelke do ogrzewania wnętrza i przekaznik do ładowania aku z sieci 230v sterowany z wnętrza auta guziczkiem pod kierownica. Samej farelki i kabla od zderzaka do gniazda 230v oczywiście brakuje. Był o tym program na TVN turbo jazda nie polska z tydzień czy 2 temu.

A zeby bylo smieszniej mam tez webasto z pilotem :D

tutaj link jak by ktos chcial zobaczyc jak to dziala z telefonem

DEFA / Control Units

a tutaj przykład montażu najprostszej wersji

Portal użytkowników Skoda Octavia :: Zobacz temat - DEFA - elektryczne ogrzewanie postojowe 230V - w BMM

Sent from my iPhone using Tapatalk