Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] cykanie przy zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy odpaleniu silnika po przekroczeniu 1500obr/min, słychac u mnie po lewej stronie od kierownicy takie 'klik - klak', 'cyk-cyk' nie wiem jak to nazwac :))) Czy to załącza się turbina? Tak ma byc? Tak miałem już od początku użytkowania, czyli od 3 miesięcy. Wszyscy mówią mi, że tak ma byc. W środę jadę na swoje pierwsze pomiary, bo na trasie brakowało mocy, nie dawał rady i strasznie źle przyspieszał...Po odpoczynku było lepiej, a dzisiaj po przegonce na autobahnie doszedł do 200km/h na luzie. Po tej pogoni jechał super (przy 200 kopcił białym dymem), ale i tak na VAG pojadę. Dla świętego spokoju (kopci troszeczkę na czarno przy zapalaniu i wyprzedzaniu).

Na forum o takim cykaniu znalazłem 1 post.

Także chodzi o 1 cyk przy 1500obr/min i 2 cyk przy tych samych obrotach po odjęciu gazu na zimnym silniku.

Utrata mocy i kopcenie to już problem na logi.

Opublikowano

Sprawdź, czy będzie cykało jak wyłączysz klimę.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie dzisiaj jechałem na ECON i nie cykało. Sprawdzę jak będę wyjeżdżał spod pracy. Włączę klimatyzację. Dzięki.[br]Dopisany: 05 Sierpień 2008, 14:23 _________________________________________________sytuacja jest następująca. przy zimnym silniku, przy włączonej klimie i przy wyłączonej, jest cykanie. powoli wchodziłem na obroty i przy 2100rpm tak jakby "coś" się załączało. Po około 2 minutach jazdy słychac kliknięcie i na tym się klikanie przy 2100rpm kończy. Nie wiem czy silnik musi się nagrzac troszeczkę czy jak? jutro jadę do diesel service w Poznaniu na VAG to spytam też o to.

co ciekawe dolałem płynu do spryskiwacza i mi cholera wyciekł. W sobotę przez przypadek trafiłem autem na poligon (droga na mapie normalna - opisałem zdarzenie w sekcji Bezpieczeństwo na drogach:)) i nie wiem czy jazda po tych dziurskach nie wpłynęła negatywnie na moje autko.

pozdrawiam