Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błagam o analize błędów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Termometr zewnętrzny pokazuje zakłamaną temperature, np. temp realna 15 C a pokazuje(minus) - 20 C, klima podczas odczytu ujemnego nie chłodzi. czasem zdarza sie ze pokazuje temp realną i wtedy wszystko gra. auto traci moc, czasem całkowicie gasnie i az do wystygnięcia silnika nie można go odpalic bo momentalnie spadaja obroty i gasnie, oczywiscie swieci sie kontrolka silnika na zagarach. Ostatnio mechanik przelutował jakąś płytke i chwile był spokój, teraz znowu to samo.. nie wiem co robić..... moje autko ciężko zachorowało ;( wiem ze jestescie w temacie więc prosze o wskazówki. Dziękuję :)

audi_a4_b_dy_silnika.jpg

Opublikowano

zobacz czy ne zalalo Ci skrzynki z ECU

Opublikowano
  • Autor

Skrzynka z ecu nie była zalana, ale faktycznie problem był z płytką ecu.. jeden z tranzystorów był odlutowany, po przelutowaniu zimnych lutów wszystko wróciło do normy:) oby auto chodziło jak najdłużej, bo nastepne tego typu problemy raczej będą skutkowały wymianą płytki ecu na nową ( lub używaną, odpowiednio przeprogramowaną do mojej wersji samochodu), Maćku dzieki za pomoc;)

Opublikowano
Skrzynka z ecu nie była zalana, ale faktycznie problem był z płytką ecu.. jeden z tranzystorów był odlutowany, po przelutowaniu zimnych lutów wszystko wróciło do normy:) oby auto chodziło jak najdłużej, bo nastepne tego typu problemy raczej będą skutkowały wymianą płytki ecu na nową ( lub używaną, odpowiednio przeprogramowaną do mojej wersji samochodu), Maćku dzieki za pomoc;)

moze kiedys wczesniej dostala sie tam woda ...

Opublikowano

tak się podepnę do tematu, nie mogę znaleźć nigdzie objaśnienia dwóch błędów od klimatyzacji przeleciałem parę list i nic nie znalazłem

-1792

-20504

spotkał się ktoś już z tymi błędami :disgust:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Heh.. mój problem powraca..auto odmawia posłuszeństwa.. napisze jak to się zakończy

---------- Post dopisany 08-12-2013 at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany 31-10-2013 at 22:33 ----------

Auto już sprawne. Wymieniono sterownik ECU zgodny z moją wersją auta.

Opublikowano
tak się podepnę do tematu, nie mogę znaleźć nigdzie objaśnienia dwóch błędów od klimatyzacji przeleciałem parę list i nic nie znalazłem

-1792

-20504

spotkał się ktoś już z tymi błędami :disgust:

VCDS / VAG-COM: uitleg - tips - trics

drugiego nie widze faktycznie ale poszukaj jeszcze raz

VCDS / VAG-COM: uitleg - tips - trics

Opublikowano
Heh.. mój problem powraca..auto odmawia posłuszeństwa.. napisze jak to się zakończy

---------- Post dopisany 08-12-2013 at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany 31-10-2013 at 22:33 ----------

Auto już sprawne. Wymieniono sterownik ECU zgodny z moją wersją auta.

zobacz czy woda sie nie zbiera , co byś znowu nie wymieniał ECU