Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klapa gasząca nie dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem nie dziala u mnie wogole klapa gaszaca...sprawdzalem wezyki czy nie dziurawe i jest wszystko ok wezyki tez dobrze podlaczone. Zadnych bledow w silniku nie ma turbo oraz w wezyku co wchodzi w EGR u gory w tym grzybku jest ciesnienie ale klapa nie dostaje cisnienie i nie chodzi... srawdzalem palcem w tym wezyku od klapy gaszace i wogole nie daje cisnienia zadnego zalozony byl nawet nowy zaworek od klapy i tez nic, koles sprawdzal jakos vagiem i wtedy niby pojawilo sie cisnienie gdzie uszkac usterki? jest jakis bezpiecznik czy cos bo telepie jak cos silnikiem przy gaszeniu...

---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ----------

mam pytanie bylem wyjac wlasnie ten zaworek zwrotny i jak dmucham w niego od strony czarnej to nie idzie bo jest zamkniety a jak dmucham ze strony bialem to cisnienie przechodzi. od strony czarnej podlacozny jest wezyk od vacum co idzie tak powinno byc? bo dziwne tam gdzie idzie w vacum dmucham i blokuje sie a od strony bialej jak dmucham to powietrze przechodzi...

Opublikowano

hmmm

---------- Post dopisany at 09:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:21 ----------

93_1264936225.jpg

nie ciscnienie a podcisnienie, membrana w gruszcze jest zasysana a nie że tłoczone jest do niej powietrze

odrazu dla innych czytajacych wkleje wczesnieszy watek odnosnie tego samego ,u mnie problemem była dziura w membranie. http://a4-klub.pl/1-9-194/pytanie-dzialanie-egr-brak-cisnienia-wezyku-wchacy-czarnej-raczki-egr-279752/

wspominałes cos w poprzednim wątku o luznym krućcu pompy tandemowej-vacum