Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gwarancja. Kiedy naprawa a kiedy wymiana.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem głośniki Microlab Solo 7 i po podłączeniu okazało się że wyświetlacz nie działa. Czyli wada fabtyczna. Mam odesłać towar ale czy mam czekać na naprawę czy żądać wymiany? Nie po to kupowałem żeby czekać dwa tygodnie na naprawę nowego sprzętu. Identycznie z telefonem Samsunga S3. Porównałem z kolegą i mój po lekkim przechyleniu zmienia kolory na wyświetlaczu. Wada od nowości. Kupujesz a następnego dnia oddajesz do serwisu i czekaj na naprawę. To jakaś parodia, na pięć zakupionych sprzętów dwa felerne. Jak Wy to widzicie ? Szarpać się o wymianę ?

Opublikowano

Hmm... powiedź sprzedawcy że żądasz nowego egzemplarza, a nie naprawy...

Oczywiście nie awanturuj się na cały sklep... ale... jak się nie zgodzi to powiedź, że udasz się do Rzecznika Praw Konsumenta i tak zrób.

Chyba w każdym mieście jest...

Kiedyś kumpel kupił telewizor LCD LG i na drugi dzień odjęło mu głos (głośniki).

Oczywiście biegiem do sklepu... facet oczywiście powiedział nie ma problemu odeślemy na gwarancję...

Zaczęła się gadka żeby nie robił sobie jaj "panie... wczoraj kupiłem telewizor i już nie działa..."

Dali mu drugi, nowy :)

Jak sprawa jest warta świeczki to Rzecznik Praw Konsumenta.

Opublikowano

Głośniki kupione przez internet więc muszą wysłać kuriera i wymienić mały wyświetlacz. Pierdoła ale zależy w jakim czasie to załatwią. Telefon oddam do salonu a oni wyślą bubla do Warszawy i pewnie wróci za dwa tygodnie naprawiony. Czyli masz nowe po naprawie. Kto mi wróci trzy dychy za folię na wyświetlaczu ? Ja pier....

Opublikowano

Zamiast uprawnień gwarancyjnych skorzystaj z niezgodności towaru z umową.

Przy zakupach poza lokalem przedsiębiorstwa, czyli np. przez neta, możesz odstąpić od umowy w ciągu 10 dni.

Opublikowano
Zamiast uprawnień gwarancyjnych skorzystaj z niezgodności towaru z umową.

Przy zakupach poza lokalem przedsiębiorstwa, czyli np. przez neta, możesz odstąpić od umowy w ciągu 10 dni.

Zobaczymy co na to sprzedawca. Następny zakup to ciśnieniomierz i melisana.