Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

8RN = Eight speakers (active). Fabryczny Subwoofer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

B5 AVANT 99r.

według kodów wyposażenia mam 8RN = Eight speakers (active) radio symphony. Radio gra bardzo ładnie, tylko chciałem was spytać gdzie są te głośniki.

Z przodu przy klamkach(piszczałki) x2

w drzwiach x 2

z tyłu w drzwiach x2

i w bagażniku w tym schowku gdzie jest miejsce na zmieniarkę, jest taka czarna obudowa z napisem subwoofer (fabryczny).

to razem 7. A gdzie ósmy głośnik?

I jeszcze pytanie odnośnie tego subwoofera.

Ostatnio grało radio dość głośno, i akurat patrzyłem do tego schowka gdzie jest ten subwoofer i jakoś nie specjalnie słychać jakieś bassy i jak dotknąłem tej plastikowej obudowy to też nie było czuć jakichś drgań.

Czy to normalne ?

Czy jak ustawię FADER na tył to powinno być słychać subwoofer ? Jak tak właśnie zrobiłem to też nic specjalnie nie słyszałem oprócz głośników w tylnych drzwiach.

---------- Post dopisany 29-11-2013 at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany 10-11-2013 at 14:54 ----------

UP :cry:

Opublikowano

Centralny na desce z przodu masz ?

Opublikowano
  • Autor

Nie rozbierałem deski także nie wiem .

Ale z przodu całkiem przyjemny bass czuć, nie wiem czy to zasługa tych 4 głośników w drzwiach (seryjne 2 + 2 gwizdki ), ale wątpię .

Natomiast jak dam żeby grał sam tył, to słychać bardziej te w drzwiach żadnego bass'u nie słychać z okolic gdzie jest subwoofer z tyłu .

Auto pewne i nie rezane, także w kodzie wyposażenia jest

8RN = Eight speakers (active).

Opublikowano
Centralny na desce z przodu masz ?

99 rok i centralny na desce to nie ta półka audi

---------- Post dopisany at 16:31 ---------- Poprzedni post napisany at 16:28 ----------

głośniki są tylko w drzwiach na desce nie ma żadnego. Tak seryjne głośniki grają dość ładnie. Zapinij vaga i i odczytaj błędy, skoro nie słychać suba to coś tam nie jest ok

Opublikowano
  • Autor

To jak są rozmieszczone te głośniki ? Wyposażenie wyraźnie pokazuje że jest osiem aktywnych głośników "" Eight speakers (active)"" i radio symphony.

Z przodu przy klamkach(piszczałki) x2

w drzwiach x 2

z tyłu w drzwiach x2

i w bagażniku w tym schowku gdzie jest miejsce na zmieniarkę, jest taka czarna obudowa z napisem subwoofer (fabryczny).

to razem 7. A gdzie ósmy głośnik?

Myślałem że jeszcze z przodu jakiś subwoofer jest zamontowany . Bo z przodu bass mocny idzie .

Opublikowano

z subem jest 9 głośników po 2 w przednich drzwiach i po dwa w tylnych tam jest basowy i sopranik i masz swoje 8 aktywnych głośników

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 19:41 ----------

GŁOŚNIK DRZWI PRAWY TYŁ AUDI A4 B5 99R AVANT (3711804820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tak wyglądają

Opublikowano
  • Autor

Czyli głośnik dwudrożny trzeba liczyć jako TWO SPEAKERS (dwa głośniki) ?

To z przodu te duże nie są dwudrożne ?

Bo rozumiem że za tą siatką przy klamkach są gwizdki (tak dedukuję , bo jakoś nigdy nie zwracałem na to uwagi) Mogę się mylić .

Ale jeśli są tam gwizdki i nadole są dwudrożne to wtedy mamy 6 głośników z przodu .

Kurde sam się w tym już pogubiłem( o jedno piwo za dużo :whistling: ).

i chciałem się zapytać o te aktywne głośniki. Na czym to polega , czy są one jakoś wzmacniane czy cuś ?

Muszę jeszcze raz sprawdzić kody wyposażenia, ale z tego co pamiętam nie ma w nich subwoofera , a na pewno nie jest rezany .

Opublikowano

przrzód po dwa w drzwi czyli 4 i dwudrożne z tyłu czyli po dwa to kolejne 4 czyli masz 4 z przodu i 4 z tyłu nic więcej. Aktywne to to że są zasilane ze wzmacniacza.