Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

firmy walczące od odszkodowania z OC, co polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów,

mam pytanie czy możecie polecić na terenie Śląska jakąś firmę co zajmuję się wywalczaniem odszkodowania za uszkodzenia ciała z polisy OC sprawcy.

W skrócie miałem wypadek motocyklowy, kobieta wymusiła pierwszeństwo i gleba. W wyniku wypadku przebywałem na l4 przez 2 tyg na kręgosłup ( nie mam trwałego uszczerbku na zdrowiu). Zastanawiam się nad dwiema firmami:

1) Windicar - Pomoc po Wypadkach i Kolizjach Drogowych: Strona główna

2) Odszkodowanie.

Czy ktoś może miał doczynienia z tymi firmami, bądź może polecić jakaś inna sprawdzona?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Ja bym Ci polecił trochę inne rozwiązanie:

Czekasz co Ci wypłaci ubezpieczyciel, następnie idziesz do radcy/adwokata ( najlepiej nie duża kancelaria) i umawiasz się z nim na procent od kwoty jaką on dodatkowo uzyska. Zazwyczaj firmy odszkodowawcze są prowadzone przez osoby które nie mają pojęcia o prawe, sami zatrudniają radców/adwokatów co wiąże się z gorszymi warunkami dla klienta.

Powodzenia.

Opublikowano

To że byłeś 2 tyg na L4 nie znaczy że nie potrzebujesz dalszej rehabilitacji . Patrzę na Ciebie i ewidentnie widzę że konieczne jest dalsze leczenie .

Pomyśl trochę .

Ja korzystałem z firmy "Mediator" - 14.000 pln.

Opublikowano

Jestem Ciekawy skąd masz ta informacje... sam działam od roku w Odszkodowaniach, i wiem jedno Kancelarie to jedno wielkie G... już nie wspomnę o jakiś Radcach/Adwokatach, którzy w temacie odszkodowań się nie znają lub nie mają rozeznania, spowodowane jest to tym że po prostu specjalizują się w innych temat, a zazwyczaj co do wszystkiego to do niczego.

Osobiście Polecam firmę w której sam Pracuję DRB Centrum Odszkodowań, ponieważ od 8 lat nie przegrała żadnej sprawy, ma rekord w Polsce jeśli chodzi o najwyższą sumę odszkodowania + fakt taki że sam na sobie ją przetestowałem- dochodzę w niej odszkodowanie za swój wypadek z Lipca, wiec jako klient i agent dokładnie wiem jak działa firma i ile może dla mnie uzyskać Kasy.

Pozdrawiam i zapraszam do Kontaktu, Darmowe porady Prawne polisa OC/AC :)

Michał

Specjalista ds. Odszkodowań

Opublikowano
...ponieważ od 8 lat nie przegrała żadnej sprawy, ma rekord w Polsce jeśli chodzi o najwyższą sumę odszkodowania + fakt taki że sam na sobie ją przetestowałem- dochodzę w niej odszkodowanie za swój wypadek z Lipca, wiec jako klient i agent dokładnie wiem jak działa firma i ile może dla mnie uzyskać Kasy

Ciekawe podajesz statystyki :facepalm: co to znaczy nie przegrała żadnej sprawy? czy każde powództwo o odszkodowanie zostało w pełni uwzględnione? albo jesteś kłamcą albo głupcem.

Skoro sam jesteś specjalistą (zapewne samozwańczym) od odszkodowań po co dochodzisz roszczenia przez firmę, przecież w tym kraju każdy może sam siebie reprezentować nawet przed sądem, ważne aby miał odpowiednią wiedze.

Masz dużo w sobie tupetu nazywając gównem kancelarie adwokackie/radcowskie a samych radców/adwokatów uważasz za osoby bez żadnej wiedzy w sprawie odszkodowań w sytuacji gdy sam nie masz żadnej wiedzy prawniczej.

A tak z ciekawości, jakie proponujesz warunki współpracy?,

Gdyż z tego co się ja orientuję sprawy wyglądają słabo dla klientów firm. Weźmy za przykład kazus autora tematu powiedzmy, że Zakład Ubezpieczeń wypłacił mu 3 tyś zł. On sobie myśli, że może jednak trochę za mało, idzie z dokumentami do firmy zajmującej się odszkodowaniami i mówi " nie chcę ponosić żadnego ryzyka kosztów sądowych, zlecę wam sprawę za 30% uzyskanego dodatkowo odszkodowania, ryzyko kosztów bierzecie na siebie" Nie wiem czy znajdzie się w Polsce firma która przyjmie taką propozycję.

Ps. nie jestem radcą czy też adwokatem jak by się kto pytał ;)

Opublikowano

a co Ty się tak spinasz Kolego ? Autor Tematu pyta wyraźnie : "jakąś firmę co zajmuję się wywalczaniem odszkodowania za uszkodzenia ciała z polisy OC sprawcy" a takie firmy biorą 20-30 % prowizji ale OD KWOTY UZYSKANEJ więc jeżeli NIC nie wywalczą to Ciebie to nic nie kosztuje .

Najgorzej kiedy wypowiadają się Osoby Które nie miały w praktyce do czynienia z taką sytuacją a na siłę udzielają rad. Ja takową firmę wynająłem, pomogli mi, wzięli 25% i zostało mi dokładnie 14.600 więc byłem zadowolony.

Opublikowano
Najgorzej kiedy wypowiadają się Osoby Które nie miały w praktyce do czynienia z taką sytuacją a na siłę udzielają rad. Ja takową firmę wynająłem, pomogli mi, wzięli 25% i zostało mi dokładnie 14.600 więc byłem zadowolony. [/color]

Jak byłeś zadowolony to gratuluje.

Mam na co dzień styczność w praktyce ze sprawami o odszkodowania/zadośćuczynienia, widzę jak działają firmy odszkodowawcze, sam niejednokrotnie wydawałem rozstrzygnięcia w tej materii więc wydaje mi się, że trochę się na tym znam. Jako, że na tym forum dowiedziałem się kilka cennych informacji na temat swego auta, chciałem się odwdzięczyć i doradzić koledze.

Więcej rad na siłę udzielał nie będe:wink:

Opublikowano
  • Autor

Chlopaki dzieki za propozycje i rozwinicie tematu. Szukam takiej firmy bo nie mam czasu na pisanie odwolan i walczenia. Wszystkie firmy ktora pytalem to biora od 25 do 40% wywalczonegl odszkodowania-tylko podaja te procenty w kwocie netto i dopiero przy podpisywaniu umowy wychodzi ze trzeba doliczyc jeszcze podatek. Wybralem firme automobile expert z tego wzgledu ze dostalem pare odpowiedzi na priv oraz ze moja sąsiadka pracuje dla nich.

Zobacze co oni wywalcza. Dam znac po zakonczeniu sprawy.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Maagik1984 - ogólnie piszę - jeśli zrozumiałeś moją wypowiedź jako osobistą wycieczkę - pardon :hi:

Opublikowano
...ponieważ od 8 lat nie przegrała żadnej sprawy, ma rekord w Polsce jeśli chodzi o najwyższą sumę odszkodowania + fakt taki że sam na sobie ją przetestowałem- dochodzę w niej odszkodowanie za swój wypadek z Lipca, wiec jako klient i agent dokładnie wiem jak działa firma i ile może dla mnie uzyskać Kasy

Ciekawe podajesz statystyki :facepalm: co to znaczy nie przegrała żadnej sprawy? czy każde powództwo o odszkodowanie zostało w pełni uwzględnione? albo jesteś kłamcą albo głupcem.

Skoro sam jesteś specjalistą (zapewne samozwańczym) od odszkodowań po co dochodzisz roszczenia przez firmę, przecież w tym kraju każdy może sam siebie reprezentować nawet przed sądem, ważne aby miał odpowiednią wiedze.

Masz dużo w sobie tupetu nazywając gównem kancelarie adwokackie/radcowskie a samych radców/adwokatów uważasz za osoby bez żadnej wiedzy w sprawie odszkodowań w sytuacji gdy sam nie masz żadnej wiedzy prawniczej.

A tak z ciekawości, jakie proponujesz warunki współpracy?,

Gdyż z tego co się ja orientuję sprawy wyglądają słabo dla klientów firm. Weźmy za przykład kazus autora tematu powiedzmy, że Zakład Ubezpieczeń wypłacił mu 3 tyś zł. On sobie myśli, że może jednak trochę za mało, idzie z dokumentami do firmy zajmującej się odszkodowaniami i mówi " nie chcę ponosić żadnego ryzyka kosztów sądowych, zlecę wam sprawę za 30% uzyskanego dodatkowo odszkodowania, ryzyko kosztów bierzecie na siebie" Nie wiem czy znajdzie się w Polsce firma która przyjmie taką propozycję.

Ps. nie jestem radcą czy też adwokatem jak by się kto pytał ;)

Powiem ci tak, wole byc głupcem z taka wiedza jaka aktualnie posiadam niz zyc z przekonaniem ze jestem takim doswiadczonym i madrym czlowiek jak ty. Pozdrawiam Profesjonalistow z forum. Jesli cie to interesuje to tak od 8 lat DRB zawsze wywalcza dla klienta pieniadze i sprawy sadowe sa w 100% zakonczone sukcesem. Moze troche poczytaj w necie a pozniej ublizaj ludziom, pozatym jesli juz jestes taki Mądry to powiem ci ze w przypadku gdy klient jest poszkodowany to sprawa jest w 100% do wygrania, ale skad ty to mozesz wiedziec przecież "spotykasz takie sytuacja na codzien"

Pozdrawiam i napewno nie dam ci zadnych informacji na temat wspolpracy bo nie chce wspolpracowac z takim czlowiekiem jak ty. Jesli jest ktos zainteresowany to prosze o priv, nie potrzebuje czytaj na forum ublizania i narzekania i prowadzic dyskusje ze twoje jest twojsze niz mojsze.

Co do Firmy z Częstochowy to nie mam zbyt dobrego zdaniao ich dzialaniu, juz 3 sprawy po nich poprawialem, ale wiem jedno wazny jest agent, jego doswiadczenie i kontakty, pozniej referenci w firmie a pozniej juz prawnicy. Mam nadzieje ze wywalcza dla ciebie duzo kasy. Jesli nie to zawsze mozemy sie spotkac na Bedzienie, zweryfikujemy sprawe i moze cos sie dla ciebie wywalczy.

Tak z ciekawosci to na ile % podpisales umowe?? bo wiem ze oni lubia dowalic okolo 40%. U nas zawsze jest wartosc netto i brutto, od 1 stycznia 2013 roku weszla ustawa ze trzeba pisac na umowie prowizje w 2 wartosciach.

Opublikowano

Za głupca Przepraszam bo faktycznie wycieczka ad personam była nie na miejscu.

Sprawy o odszkodowanie zawsze kończą się wywalczeniem pieniędzy, istotą jest tylko jakich :wink:

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Ponizej 30% brutto. Agentem jest moja sasiadka. A wybralem ta firme bo pare osobz forum chwalilo ja sobie.

Zobaczymy ile wywalcza. Jak bedzie lipa to sie odezwe. Dzieki za pomoc.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Nie ma problemu oby nie do uslyszenia/zobaczenia :) niech ci wyplaca duzo :)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W mojej ocenie najlepszą ofertę mają firmy zajmujące się szkodami kompleksowo.

Mam na myśli zespół ekspertów: prawników, biegłych, itp.

Generalnie, w świetle dużej ilości spraw skierowanych do sądu, ostatecznie wysokość weryfikowana jest właśnie tam. A co sąd, to inny wyrok. Nie ma reguły. Przepisy i orzecznictwo choć praktycznie jednoznaczne, zdarzają się przypadki odstępstw.

I tutaj zarówno wiedza prawnicza - profesjonalna od strony proceduralnej, jak i specjalna w postaci stosownych opinii będących podstawą roszczeń ma znaczenie podstawowe. Nie sposób być fachowcem w każdej dziedzinie.

Co do skuteczności, to pomimo wszechstronności w zakresie dochodzenia roszczeń, moim zdaniem nie ma reguły.

Podsumowując, przy wyborze "instytucji" oferującej pomoc w ww. zakresie, warto sugerować się nie tylko wysokością prowizji, statystykami, ale przede wszystkim ofertą odnośnie zasobów ludzkich i taktyki działania, o ile można to tak nazwać :)

Przy okazji, życzę wszystkim jak najmniejszej ilości szkód, a jeśli już, to jak najwyższych odszkodowań !

Opublikowano

a jak sie juz ma ta Kompleksowosc i współpracuje sie z pomoca drogowa/policja/straza pozarna/pogotowiem/ blacharzem/rzeczoznawca/agentem ubezpieczeniowym/lekarze/orzecznicy/biegli sadowi/psychologowie/z firma ktora ma doswiadczenie 8 letnie i pisze 1500 spraw miesiecznie i oraz miano lidera na rynku, to czego chciec wiecej?? :)

ogolnie nie wiem w jakich wy firmach robicie odszkodowanie albo o jakich slyszeliscie, ale z tego co mi wiadomo na rynku to 1500 spraw spisywanych miesiecznie to jest czesto wynik pracy kilku firm przez lata :), które uwazaja sie za ekspertow i profesjonalistow pytanie na jakie podstawie maja to byc dobrzy lub na czym maja zdobyc doswiadczenie?? jak robia np 40 spraw miesiecznie...

Pozdrawiam

Michał

Kompleksowe Odszkodowania ;0

Opublikowano

Nie wydaje mi się aby wyznacznikiem była ilość organizowanych spraw.

"Hurtowo" nie zawsze znaczy dobrze :)

Nie wnikam też na czym polega współpraca m.in. z policją czy lekarzami ...

Jeśli z tym ma się wiązać profesjonalizm, to w takim razie klienci nie wybierają, a są wybierani :)

Oczywiście każdy jest "kowalem" swojego interesu i będzie chwalił swoją działalność, życzę więc wszystkim powodzenia w branży, i j.w.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Oczywiscie ze bede sobie chwalil poniewaz wybralem ta firme z pośród setek innych... nie bez powodu

Arielka wiem ze jestes taka miła i sympatyczna, i tak ladnie podważasz to co napisze, tylko pytanie jest jesli nie pisanie spraw(doswiadczenie, lata pracy= profesjonalizm) to co wedlug ciebie Ma ZNACZENIE??

Moze pozwole sobie podsunać delikatnie... Jak mówicie(kobiety) ze "rozmiar" nie ma znaczenia to zahaczamy o hipokryzje...

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak już nie ma wyjścia i nieuważnie czyta się każdy post w wątku, to delikatnie, aczkolwiek szowinistycznie ... :)

Darujmy sobie potyczki słowne i pozwólmy wypowiedzieć się innym na temat ich doświadczeń, zamiast zajmować się kryptoreklamą.

Pozdrawiam

arielka